Krit

Krit

Mediteranska lepota prepuna istorije

Fly Fly Travel vas poziva da ovog leta posetite najveće grčko ostrvo, ujedno i peto najveće na Mediteranu, i uverite se zašto mnogi kažu da ono ne samo da bi moglo da bude zemlja sama za sebe, već predstavlja jedan mali magični univerzum. Vodimo vas na zapadnu stranu ovog ostrva koje je, uprkos ogromnom interesovanju i prilivu turista koji žele da istraže sve njegove lepote, sačuvalo svoje istorijske spomenike i drevni šarm, živopisne gradove i sanjiva sela i fenomenalnu tradicionalnu kuhinju. Treba probati sir, maslinovo ulje, vino i naravno rakiju koju proizvode meštani.

Čuvene plaže Balos i Elafonisi, koje svojom lepotom podsećaju na karipske plaže, na samom su vrhu liste najlepših plaza Grčke, pa čak i Evrope, a nalaze se upravo u ovoj regiji.

Hanja, koloritna bivša prestonica Krita, raznovrsne arhitekture i bogate tradicije, pravi je biser u turističkoj ponudi Grčke. Pravi način za istraživanje čari grada je lutanje vijugavim ulicama mletačke trgovačke četvrti, sa mnogobrojnim fontanama i crkvama, skoro neizmenjene od venecijanskog perioda. Pravi mediteranski doživaljaj, upotpunjen je ukusima specijaliteta kritske kuhinje, aromatičnog bilja i grčkih vina iz restorana na šetalištu pored obale.

Retimno predstavlja upečatljivi spoj istorijskih grada i prelepih dugih plaža, koje sve više mame turiste iz celog sveta. Stari grad predstavlja jedan od najbolje očuvanih u celoj Grčkoj, a gradom dominira tvrđava izgrađena u 16. veku. Ima promenadu pored mora i dugačku peščanu plažu koja se pruža kroz sam centar.

Ovaj deo Krita je bogat prirodnim atrakcijama neverovatne lepote. Osim već pomenutih plaža koje spadaju u sam vrh mediteranskih letnjih odredišta, tu su i kanjon Samaria, jezero Kourna smaragdne boje i preko 2000 metara visoki vrhovi Bele planine – Lefka Ori. Fly Fly Travel vam savetuje da nikako ne propustite degustaciju nekog od preko 460 grčkih vrsta vina dostupnih u posebnom podrumu.