O Olympic Air-u

Sedište: Atina, Grčka
IATA: OA
ICAO: OAL
Callsign: Olympic
Bazni aerodrom: Athens International Airport "Eleftherios Venizelos"

Olympic Air nastao je kada je 1. oktobra 2009. Olympic, dotadašnji avio prevoznik, nakon privatizacije započeo svoju novu eru postojanja. Novi avio prevoznik nastavio je baš tamo gde je prethodni stao, težeći da omogući pristupačne letove ljudima širom Grčke. Nasledio je članstvo u Međunarodnoj asocijaciji avioprevoznika (IATA) i flotu od svog starijeg brata.

Olympic Air i i njegov glavni konkurent, Aegean Airlines, objavili su 22. februara 2010. godine da će se spojiti u jednu kompaniju, ali je to obustavljeno godinu dana kasnije. Potom je Aegean Airlines 21. oktobra 2012. godine izjavio svoju nameru da kupi Olympic Air, ali tako da oba imena kompanija ostanu u upotrebi. Ovo je konačno odobreno 10. oktobra 2013. godine, tako da je Olympic Air postao ćerka kompanija Aegean-a. Zadržao je svoj brend, ali letove do gradova u Grčkoj i još ponekih na Balkanu obavlja u ime i sa dodatnom oznakom Aegean-a.

Flota Olympic Air-a nekada se sastojala od mešavine Airbus i Bombardier aviona, ali je, nakon spajanja, njena flota aviona iz porodice Airbus A320 aviona prosleđena Aegean-u, tako da se nova flota sastoji od 4 Bombardier Dash 8 Q100 aviona i 10 Bombardier Dash 8 Q400 aviona.