Severna Indija - 9 Noci 10 Dana

01.Dan DELHI

Po dolasku u Delhi transfer do hotela i slobodno vreme za odmor. Doručak. Sastanak sa vodičem u lobiju hotela i obilazak istorijskih i kulturnih bogatstava prestonice Indije započećete sa panoramskim razgledanjem Zgrade Parlamenta i Predsedničke Palate, zatim posetom čuvenih Vrata Indije - podignutih u znak sećanja na indijske i britanske vojnike poginule u Prvom Svetskom Ratu i Radžghatu - memorijalnom centru gde je kremiran otac nacije Mahatma Gandi. Odatle ćete nastaviti sa panoramskim razgledanjem Crvene Tvrđave - dvestogodišnje rezidencije mogulskih vladara, sagrađene 1648. godine za vreme vladavine mogulskog cara Šah Džahana i džamije Džama Masđit – jedne od najvećih džamija u Indiji (može da primi preko 25 hiljada ljudi), izgrađene je u 17. veku za vreme vladavine Šah Džahana. Obilazak ćete završiti posetom Kutab Minareta – visine 72,5 metara, smešten među ruševinama drevnih hinduističkih hramova. Poznat je kao jedan od najimpresivnijih primeraka indo-islamske umentosti, a sagrađen je u 12. veku od strane Kutub-ud-Dina kao simbol pobede islama nad hindu religijom. U kasnim popodnevnim satima polazak za Agru. Vožnja do Agre, oko 205km, u trajanju od oko 4 sata. Po dolasku u Agru, transfer do hotela. Noćenje.

02.Dan AGRA

Doručak. Sastanak sa vodičem u lobiju hotela u dogovoreno vreme. Obilazak Tadž Mahala - najlepšeg primera mogulske arhitekture. Tadž Mahal je mauzolej iz 17. veka koji je u Agri, sagradio indijski Šah Džahan kao simbol velike i večne ljubavi prema svojoj preminuloj supruzi Mumtaz Mahal. Niko nakon posete ovom zdanju ne ostaje ravnodušan, i svi će potvrditi da se baš na tom mestu može u vazduhu osetiti ljubav. Tadž Mahal je pod zaštitom UNESCOa, a takođe se i nalazi na listi Sedam svetskih čuda novog sveta. Nakon toga obilazak tvrđave u Agri, Agra Fort- simbol je moći i snage mogulskih vladara, čije zidine dominiraju gradom. Nalazi se na zapadnoj obali reke Jamuna i izgrađena je u 16. veku. Sadrži brojna velelepna zdanja, privatne carske odaje, dvorane, haremske palate, hamame, vrtove. U njoj je Šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu u kuli sa mermernim balkonom i pogledom na Tadž Mahal. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

03.Dan AGRA-FATEHPUR SIKRI-DŽAJPUR

Doručak. Polazak za Džajpur. Na putu do Džajpura obilazak Fatehpur Sikri-a - kompleksa znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu. Fatehpur Sikri („Grad Pobede“) sagrađen je tokom druge polovine 16. veka od strane cara Akbara Velikog i bio glavni grad mogulskog carstva 10 godina. Opasan je 17m visokim zidinama unutar kojih se nalaze prelepe palate, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Iako je trebalo 15 godina da se izgradi, nakon samo 14 godina je napušten jer lokalne zalihe vode nisu mogle zadovoljiti potrebe stanovništva. Fatehpur Sikri takođe nazivaju i „Gradom Duhova“, pa se za njega vezuju brojne legende i mitovi. Nastavak putovanja za Džajpur. Grad Džajpur nalazi se na severozapadu Indije i naširoko je poznat po lepoti i jedinstvenom urbanističkom nacrtu - ulice se seku pod pravim uglom, a gotovo sve zgrade imaju roze fasade, zbog čega ga nazivaju i „Ružičastim Gradom“. Osnovao ga je 1727. godine maharadža Džai Singh Drugi u nameri da stvori grad koji će odmeniti tadašnju prestonicu prinčevske države Džajpura- Amber. Sa svih strana je okružen naboranim brdima izuzev sa južne, i jedna je od glavnih turističkih destinacija Indije. Po dolasku u Džajpur, transfer do hotela. Noćenje.

04.Dan DŽAJPUR

Doručak. Sastanak sa vodičem u lobiju hotela. Obilazak tvrđave Amber Fort iz 16. veka koja se nalazi u nekadašnjoj prestonici Radžastana, gradu Amber nadomak Džajpura. Razgledanje ćete započeti penjanjem do utvrđenja na leđima slonova. Amber Fort je autentičan primer radžastanske arhitekture koju odlikuju uticaji indo-islamske umetnosti. U podnevnim satima povratak za Džajpur. Posle podne poseta gradskom komleksu palate u kome se nalaze muzej, astronomska opservatorija Džantar Mantar koju je izgradio maharadža Džai Singh Drugi, poslednji veliki klasični astronom Indije i Hava Mahal- višeslojna palata koju je podigao Maharadža Savai Džai Singh Drugi, a koja je mnogo poznatija po prevodu originalnog imena – „Palata Vetrova“. Čuvena je po tome što izgledom podseća na košnicu, a izgrađena je od crvenog i ružičastog kamena, sa brojnim prozorima i balkonima i pažljivo oslikana prelepim motivima. U popodnevnim časovima šetnja i obilazak lokalnih radionica za izradu nakita, porcelana, tepiha i drugih suvenira. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

05.Dan DŽAJPUR-DŽODPUR

Doručak. Nakon doručka polazak za Džodpur. Vožnja do Džodpura oko 330km u trajanju od oko 6 sati. Džodpur je drugi najveći grad indijske države Radžastan, osnovao ga je kralj Rao Džoda 1459. godine, a nazivaju ga još i „Plavi grad“ ili „Sunčani Grad“. Kuće uglavnom plavih fasada okružuju stenovito uzvišenje na kome se izdiže impozantna tvrđava Merangar sa visokim zidinama koje na prostoru od pet kvadratnih kilometara kriju velelepne palate, muzeje i hramove, a najveći broj dana u godini Sunce obasjava ovaj divni grad-muzej. Po dolasku prijava u hotel i slobodno vreme za odmor. Noćenje.

06.Dan DŽODPUR

Doručak. Celodnevni obilazak grada i njegovih istorijskih i kulturnih lepota započećete sa obilaskom Merangar tvrđave koja dominira gradom i najveća je tvrđava države Radžastan. Podigao ju je Rao Džoda 1458. godine, pa se grad koji je razvio oko nje dobio ime Džodpur. Zanimljivo je da ova tvrđava, za skoro 600 godina svog postojanja nikada nije osvojena. Njena veličina prevazilazi termin tvrđava, jer je u njoj smeštena Maharadžina palata, muzej, nekoliko hramova i ogroman vrt. Maharadžina palata je kompleks više različitih palata, koje će vas, svaka na svoj način, ostaviti bez reči: Moti Mahal- „Biserna palata“, Sheesh Mahal- „Palata Ogledala“, Phool Mahal- „Cvetna Palata“. Nedaleko od tvrđave, posetićete čuveni kenotaf Jaswant Thada, izgrađen od belog mermera, a zatim ćete razgledanje nastaviti u muzeju palate Umaid Bhawan, poslednje velike indijske palate, izgrađene 1944. godine. Maharadža Džodpura živi u ovoj palati i dan danas, a jedan njen deo pretvoren je u hotel- Umaid Bhawan Palace Hotel 5*. U večernjim časovima, povratak u hotel. Noćenje.

07.Dan DŽODPUR- DŽAJSALMER

Doručak. Nakon doručka, polazak za Džajsalmer. Vožnja oko 285km u trajanju od oko 6 sati. Dolazak u Džajsalmer- grad smešten duboko u pustinji Tar. Nijedan drugi grad u celoj Indiji ne liči na ovaj. Osnovan je 1501. godine, a poznat je kao “Zlatni Grad” zbog boje utvrđenja i starih zgrada izrađenih od pustinjskog kamena. Obićićete predivnu peščanu tvrđavu, jedinu nastanjenu tvrđavu Indije. Unutar njenih fascinantnih zidina koje su zaštićene sa 99 tornjeva nalazi se stari grad. Kada je sunce na zalasku dolazi do predivne refleksije svetlosti tako da celu tvrđavu obasja zlatna boja. Ovo pustinjsko mesto je nekada bilo veoma važna trgovačka tačka, kao i vrata na Putu svile. Po izlasku iz tvrđave, zaćićete u drugi deo Džajsalmera, sa neizbežnim i šarmantnim bazarom koji se prostire duž uskih strmih ulica u kojima se ređaju prodavnice nakita, džutija (obuća od kamilje kože), prekrivača sa tradicionalnim štampanim dezenima i drugih suvenira. Sa bazara odlazite do jezera Gadisar okruženog malim hindu hramovima, čiji je veći deo obale ozidan u vidu stepenica „Ghats“, a zatim do Salim Singh Ki Haveli- jedna od tri slavne haveli kuće. Haveli su kuće koje u svom centralnom delu, iza zatvorenih zidova, sadrže otvoreni prostor, neku vrstu dvorišta. Građene su od žutog kamena peščara, na 3-4 sprata, sa brojnim ukrasnim balkonima i fasadama izrezbarenim sa finoćom ravnom briselskoj čipki, a u njima su živeli bogati trgovci opijumom i svilom. Veče ćete provesti na Saam peščanim dinama gde ćete na leđima kamile uživati u zalasku sunca koji se ne zaboravlja. Povratak u hotel. Noćenje.

08.Dan DŽAJSALMER-BIKANER

Doručak. Nakon doručka, polazak za Bikaner. Vožnja oko 330km u trajanju od oko 6 i po sati. Dolazak u Bikaner. Naslednik osnivača Džodpura, Rao Bikaj osnovao je ovaj pustinjski grad krajem 15 veka. Stari grad je opasan velikim zidinama i ovo mesto je bila važna stanica trgovačkih karavana koji su se vekovima unazag u ovom delu sveta odvijali. Dolazak u hotel. Nakon smeštaja u hotel, posetićete veliku Džanagar tvrđavu, koju je sagradio jedan od najistaknutijih generala u vojsci cara Akbara, Radža Rai Sing krajem 16. veka i koja nikada nije pala u ruke osvajača. Ovaj grad je takođe poznat po čuvenom festivalu kamila koji se održava u januaru i njihovim trkama, pa je jedna od usputnih stanica u obilasku grada i farma kamila. Transfer do hotela. Noćenje.

09.Dan BIKANER-MANDAVA

Doručak. Nakon doručka, polazak za Mandavu. Vožnja oko 245km u trajanju od oko 5 i po sati. Dolazak u Mandavu. Provešćete dan upoznajući grad kome posebnu privlačnost daju haveli kuće sa zidovima oslikanim freskama koje vrlo lepo prikazuju indijsku mitologiju, priče o bogovima kao i legende o herojima koje ćete obilaziti. Transfer do hotela. Noćenje.

10.Dan MANDAVA-DELHI

Doručak. Nakon doručka polazak za Delhi. Vožnja do Delhija oko 240km u trajanju od oko 5 sati. Po dolasku u Delhi, slobodno vreme do transfera na aerodrom. Nastavak putovanja za Beograd. Kraj usluga.

Vremenski raspored - satnica programa po danima: Satnica je rađena prema navedenom programu putovanja i objektivnom dinamikom realizacije programa i podložna je promeni i prilagođavanju objektivnim uslovima na licu mesta (gužva u saobraćaju , nepredviđene okolnosti, dinamika kretanja grupe i slično).

 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Cene su date za standardni tip sobe. Sve doplate odnosno rezervacija bilo koje druge kategorije sobe vrši se isključivo na upit.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena je iskazana u delu doplate.
 • U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena lokalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.
 • Imena hotela prema gore navedenoj kategorizaciji, biće poznata prilikom izmirivanju obaveza prema organizatoru.
 • Potvrda rezervacije hotela čeka se minimalno 24 sata od izvršene uplate.
 • U vreme održavanja sajmova, kongresa i specijanih dogadjanja cene iz tabele ne važe i primenjuju se doplate.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

Smeštaj putnika će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Period putovanja: Februar-Decembar
Standardni hoteli 4*

Cenovnik br.1, važi od 16.01.2017. godine.

Broj putnika: 2pax 3pax 4pax 6-8pax
Cena paketa: 1099 1009 999 929

Cene su prikazane u evrima po osobi

 

CENA ARANŽMAN OBUHVATA:

 • boravak u hotelu kategorije 4* na bazi 9 noćenja na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto, samoposluživanje)
 • transfere prema programu putovanja u klimatizovanim vozilima
 • lokalne vodiče prema programu putovanja na obilascima i razgledanjima
 • organizaciju putovanja
 • ulaznice za lokalitete navedene u programu putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • avio karte
 • obroke koji nisu navedeni u programu putovanja (ručak i večera)
 • turističku vizu za Indiju 
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • samostalne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike koji nisu predviđeni programom 
 • individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja 
 • napojnice za vozača/lokalnog vodiča, koje se daju po završetku ture


DOPLATE :

 • za jednokrevetnu sobu 489 eur
 • za polupansion, tj večere u hotelima 78 eur


NAČINI PLAĆANJA :

 • Uplata akontacije 30% prilikom rezervacije, ostatak 70 % najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima na 6 mesečnih rata.
 • Uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih mesečnih rata.

Napomena za vizu:

 • Za državljane Srbije je potrebna viza. Ambasada izdaje biometrijske vize, pa je obavezno prisustvo svakog putnika pojedinačno, radi uzimanja biomerijskih podataka u ambasadi, ako nije stariji od 77 godina. Potrebno je poneti pasoš, dve fotografije formata 5 x 5 cm, u koloru na beloj pozadini, formular koji se popunjava putem sajta https://indianvisaonline.gov.in/visa/.
 • Cena vize iznosi 4450 RSD po osobi (iznos poneti direktno u ambasadu).
 • Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama, ili da obezbede e-vizu.
 • Od 26.02.2016. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja preko interneta, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose onlajn. Takođe, plaćanje i rešavanje zahteva se vrši putem interneta. Više informacija možete pogledati na sajtu Ministarstva Spoljnih Poslova Republike Srbije.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
 • Napomene su isključivo informativnog karaktera. Više informacija možete dobiti direktno u ambasadi Republike Indije, Đorđa Radojlovića 7a, Beograd, 011 2666-520/011 2667-990. http://eoibelgrade.gov.in
 • U procesu pribavljanja vize za putovanje agencija ima isključivo informativno savetodavnu ulogu i putnici su u obavezi da sami apliciraju putem interneta ili direktno u ambasadi Indije.


Otkaz od strane putnika:

Pre početka putovanja putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:

 • Do 31 dan pre početka putovanja zadržava se 60% od ukupne cene
 • Od 30 do 22 dana pre početka putovanja zadržava se 80% od ukupne cene
 • Od 21 dan pa do samog početka putovanja zadržava se 100% od ukupne cene

Putnik је u obavezi Organizatoru naknaditi samo stvarne, odnosno učinjene troškove (troškove prevoza, smeštaja,organizacije putovanja i sl.), ukoliko je do otkaza došlo zbog: iznenadne bolesti putnika, bračnog druga, deteta, roditelja, brata ili sestre putnika, usvojenika i usvojioca, smrti putnika, bračnog druga, deteta, roditelja, brata ili sestre putnika, usvojenika i usvojioca, poziva za vojnu vezbu putnika ili elementarne nepogode ili vanrednog stanja zvanično proglašenih od nаdležnog organa zemlje putovanja.

Putovanje je osmišljeno za individualne putnike. Rezervacija hotela se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% i potvrđuje se najkasnije 48h nakon izvršene uplate, ostatak se uplaćuje najkasnije 30 dana pred put. Svaka promena (termina, tipa sobe, imena…) podleže uslovima otkazivanja, ukoliko hotel ne odluči da prihvati promenu bez penala.
Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 4,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

 

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Park Regis

Address:
Park Regis, Garden Scheme, Near Jalmahal, Amer Road, Rajasthan 302002

Park Regis website

Hotel Park Regis nalazi se u prelepom okruženju nadomak Džajpura na putu ka tvrđavi Amber. U svom sklopu poseduje 72 smeštajne jedinice. Hotel karakterišu indijski motivi sa modernim elementima. Sve sobe moderno su opremljene. Doručak se služi u restoranu

Park Prime

Address:
Park Regis, Garden Scheme, Near Jalmahal, Amer Road, Rajasthan 302002, Indija

Park Prime website

Hotel Park Prime u svom sklopu poseduje 81 smeštajnu jedinicu. Sve sobe standardno su opremljene spavaćim delom, WC, klimom, TV sa satelitskim programom i minibarom uz doplatu. WiFi dostupan je u javnim delovima hotela besplatno. Doručak se služi u restor

Delhi-Holiday Inn Mayur Vihar

Address:
13A Mayur Vihar, District Centre, Mayur Vihar Phase 1, 110091 New Delhi, India

Delhi-Holiday Inn Mayur Vihar website

Holiday Inn Mayur Vihar je deo hotelskolskog lanca Holiday Inn i u svom sklopu ima 196 smeštajnih jedinica . Sve sobe su standardno opremljene spavaćim delom, WC, klimom, TV sa satelitskim programom, minibarom uz doplatu. WiFi dostupan je u javnim delovim

Delhi-Park Inn by Radisson

Address:
Plot No.6A, IP Extension, Patparganj, 110092 New Delhi, India

Delhi-Park Inn by Radisson website

Hotel Park Inn by Radisson je deo istoimenog lanca hotela, u svom sklopu sadrži 76 sobe koje su standardno opremljene spavaćim delom, WC, klimom, TV sa satelitskim programom, minibarom uz doplatu. WiFi dostupan je u javnim delovima hotela besplatno.

Agra-Four Points by Sheraton

Address:
C-1, C-2, Taj Nagari Phase 1,Fatehabad Road, 282004 Agra, Indija

Agra-Four Points by Sheraton website

Hotel Four Points by Sheraton iz istoimenog lanca nalazi se na samo 2 km od čuvenog Tadž Mahala. U svom sklopu sadrži 165 smeštajne jedinice standardno opremljene spavaćim delom, WC, klimom, TV sa satelitskim programom, minibarom uz doplatu.

Agra-The Fern, Howard Plaza

Address:
Fatehabad Road, Taj Ganj, 282001 Agra, Indija

Agra-The Fern, Howard Plaza website

Hotel The Fern, Howard Plaza nalazi se na samo 1,5 km od Tadž Mahala. U svom sklopu ima bazen na otvorenom, spa i fitnes centar. U svom sklopu sadrži 86 smeštajne jedinice standardno opremljene spavaćim delom, WC, klimom,