Šri Lanka-standardna tura - 7 Noci 8 Dana

01. Dan AERODROM-KOLOMBO-HOTEL

Po sletanju na aerodrom sastanak sa predstavnikom partnerske agencije i polazak do prestonice Šri Lanke, Kolombo. Okvirno vreme vožnje oko 45 minuta. Sledi obilazak grada sa lokalnim vodičem koji je ujedno i vozač tokom cele ture i slobodno vreme za individualne aktivnosti, razgledanja i kupovinu. Kolombo, glavni grad Šri Lanke ujedno je i najveći ekonomski centar ostrva. Razgledanje započinjemo vožnjom kroz poslovni deo grada nakon čega nastavljamo ka rezidencijalnom delu koji se naziva bašta cimeta. Posetićemo i utvrđenje koje je nekada bilo administrativni centar Engleske, a ovde se nalazilo i sedište Engleskog vojnog garnizona. Obilazak nastavljamo razgledanjima hindu hrama sa bogatim dekoracijama u mermeru i kamenu kao i hrišćanske crkve iz 1749. godine podignute za vreme Holanđana. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i lokalnih rukotvorina. Imaćete priliku da obiđete prodavnice gde možete kupiti nešto od suvenira,predmete od keramike, začine, čajeve i indijski orah.
U popodnevnim satima smeštaj u hotel u . Večera i noćenje.

02.Dan KOLOMBO-ANURADAPURA-SIGIRIJA

Doručak. Sastanak sa vodičem i napuštanje hotela. Polazak prema Anuradapuri.
Okvirno vreme vožnje oko 04.00 sata. Po dolasku sledi obilazak lokaliteta. Anuradapura je najznačajniji drevni grad Šri Lanke koji je bio prestonica nekoliko kraljevskih dinastija tokom duge istorije ove zemlje. Osnovana u 4. veku pre nove ere Anuradapura je bila prvi i glavni grad Šri Lanke. Vekovima je bila politički i religiozni centar da bi 993. godine bila napuštena i prepuštena džungli. U Anuradapuri najvažnije mesto hodočašća je stablo Sri Mahabodi. Prema predanju ovo stablo smokve izraslo je iz grane onog stabla pod kojim je Sidarta Gautama Buda doživeo prosvetljenje. Ta grana stigla je na Šri Lanku u trećem veku pre nove ere i smatra se najstarijim drvetom na svetu. Predviđeno vreme posete oko 02.30 sata. Nastavak putovanja prema Sigiriji. Okvirno vreme putovanja oko 02 sata. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Večera i noćenje.

03. Dan SIGIRIJA-POLONARUVA-SIGIRIJA

Nakon doručka poseta Sigiriji. Lavlja stena, Sigirija koja se nalazi u sred džungle na čijem se vrhu nalazi takozvana ’’tvrđava na nebu’’ iz 5. veka koju krase brojne palate, vrtovi, freskama oslikani hramovi, pećine koje su koristili budistički monasi. Od 1982. godine Sigirija je pod zaštitom UNESCOa, a naziv lavlja stena nosi zbog ostataka statua lavova koje su dominirale ulazom u kompleks. Danas su ostale sačuvane samo dve šape. Ono što će vam takođe zaokupiti pažnju su freske koje izgledaju kao da su juče naslikane. Nekada ih je ovde bilo preko 500, a danas su očuvane samo 22 freske.
Predviđeno vreme posete oko 02.30 sata. Sledi vožnja do lokaliteta Polonaruva u trajanju od oko 01.30 sat. Po dolasku sledi obilazak lokaliteta. Polonaruva, nekadašnja drevna prestonica Šri Lanke izgrađena u 11. i 12. veku jos jedan je od lokaliteta koji se nalazi pod zaštitom UNESCOa od 1983. godine. Obilazak znamenitosti i atrakcija koje spadaju u jedne od najočuvanijih na Šri Lanci: ostaci kraljevske palate, hramovi, statue Bude od kojih je naročito impozantna ležeća statua dužine 13m. Predviđeno vreme posete oko 02.30 sata. U popodnevnim satima transfer do hotela u Sigiriji ili Giritaleu (u zavisnosti od odabranog paketa). Okvirno vreme vožnje do hotela u Sigiriji je oko 01.00 sat a do hotela u Giritaleu oko 20 minuta. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Večera i noćenje.

04. Dan SIGIRIJA-DAMBULA-MATALE-KENDI

Nakon doručka sastanak sa vodičem i polazak na turu. Vožnja ka centralnom delu Šri Lanke i gradu Dambula. Okvirno vreme vožnje od hotela do Dambule je oko 03.30 sata. Dambula, poznat lokalitet po kompleksu budističkih hramova raspoređenih unutar pet pećina koji datira od 01. veka pre nove ere u kojima su živeli budistički sveštenici sa minimalnim kontaktom spoljnog sveta. Najimpozantniji je Zlatni hram koji je pod zaštitom UNESCOa od 1991, godine, ali svi hramovi obiluju tradicionalnim freskama na zidovima i oslikanim plafonima iz perioda od 15. do 18. veka. Unutar hramova raspoređeno je preko 150 statua Buda koji prikazuju njegov život na veoma slikovit način. Uprkos činjenici da je ovo budistički hram ovde se nalaze i dve statue hindu božanstva bogova Višnu i Ganeš. Predviđeno vreme posete oko 01.03 sata.
Nastavak putovanja prema Kendiju sa usputnom pauzom i posetom bašti začina u okolini Matalea i radionici batik šara na tkaninama. Okvirno vreme putovanja do Matalea oko 01.30 sat. Nastavak putovanja prema Kendiju. Okvirno vreme putovanja oko 45 minuta.
Kendi se nalazi u samom srcu Šri Lanke okružen džunglom, plantažama čaja i brojnim botaničkim baštama. U samom centru grada nalazi se jezero kao i veliki broj istorijskih znamenitosti i hramova. Naravno ovde se nalazi i veliki broj prodavnica, suvenirnica i ajurveda centara. Svakako najznačajnija znamenitost je Hram Svetog Zuba u kojem se nalazi i čuva jedna od najznačajnijih relikvija budista-Budin zub. Legenda kaže da grad koji poseduje Budin zub ima najveću vlast u kraljevstvu, pa je Kendi zabeležen kao poslednja prestonica drevne kraljevine Šri Lanke. Relikvija se čuva u posebnoj odaji svetilišta sačinjenoj od zlata i slonovače. U večernjim časovima imaćete priliku da uživate u kulturnom programu lokalnih plesova iz raznih delova Šri Lanke.
Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Večera i noćenje.

05. Dan KENDI-PINAVALA-PERADENIJA-KENDI

Nakon doručka sledi vožnja do sirotišta slonova Pinavala. Okvirno vreme vožnje do Pinavale oko 45 minuta. Sirotište slonova u Pinavali prvo je i jedino sirotište ove vrste koje se brine o preko 40 slonova koji su pronaženi bolesni, povređeni i napušteni u divljini. Osnovano je 1975. godine u napuštenoj kući, a danas je jedna od značajnih atrakcija Šri Lanke koju svakako ne trebate propustiti. Predviđeno vreme posete oko 02.00 sata. Povratak u Kendi i poseta botaničke bašte Peradenija. Okvirno vreme vožnje oko 01.00 sat. Kraljevska botanička bašta Peradenija nalazi se na oko 500 metara nadmorske visine iznad Kendija. Otvorena 1374. godine kao bašta kraljeva Gampola i Kendija, ubrzo je svoje bogatstvo biljnim svetom proširila na preko 5,000 vrsta drveća i biljaka. Turistima je naročito interesantan paviljon orhideja u kojem se nalazi preko 300 različitih primeraka ovoe biljke. Predviđeno vreme posete oko 02.00 sata. Povratak u hotel. Okvirno vreme vožnje oko 15 minuta. Večera i noćenje.

06. Dan KENDI-PLANTAŽA ČAJA-NUVARA ELIJA

Doručak. Nastavak putovanja prema Nuvara Eliji sa usputnom posetom plantaži čaja. Plantaža čaja, crni čaj uzgaja se na širokim plantažama Šri Lanke, koja je do 1972. godine bila poznata kao Cejlon. Prve stabljike čaja bile su posađene u botaničkoj bašti Peradenija kada su donete iz Kine 1824. godine. Od tada kultura uzgajanja čaja znatno je uticala da je danas Šri Lanka treća zemlja na lestvici po proizvodnji čaja. Vožnja prema Nuvara Eliji, okvirno oko 02.30 sata. Dolazak u večernjim satima. Nuvara Elija, nazivaju je i prestonicom čaja ali i malim gradom Engleske zbog jakog uticaja britanske arhitekture koji je ovde izuzetno prisutan, pa će vas kuće podsetiti na bele kolibe sa drvenim krovovima viktorijanske engleske. Ovo je ujedno i jedan od najšarmantnijih gradova u čijem zaleđu se nalaze živopisne planine, brojni vodopadi i doline sa plantažama čaja. Nuvara Elija je i grad sa najnižom temperaturom na ostrvu koja u toku dana može biti izuzeno prijatna, dok u večernjim satima nešto hladnije napolju. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Večera i noćenje.

07. Dan NUVARA ELIJA-KOLOMBO

Doručak. Nastavak putovanja prema Kolombu. Okvirno vreme putovanja oko 05.30 sati. Dolazak u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme za odmor, kupovinu i individualna razgledanja. Večera i noćenje.
08.Dan KOLOMBO- POVRATAK U BEOGRAD ILI BORAVAK U HOTELU NA PLAŽI

Doručak. Mogućnost produženja boravka uz doplatu u hotelu na plaži ili povratak za Beograd.

***Vremenski raspored - satnica programa po danima:
Satnica je rađena prema navedenom programu putovanja i objektivnom dinamikom realizacije programa i podložna je promeni i prilagođavanju objektivnim uslovima na licu mesta (gužva u saobraćaju , nepredviđene okolnosti, dinamika kretanja grupe i slično).

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Cene su date za tip sobe prema cenovniku. Sve doplate odnosno rezervacija bilo koje druge kategorije sobe vrši se isključivo na upit. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena je iskazana u delu doplate. U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena lokalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet. Imena hotela prema gore navedenoj kategorizaciji, biće poznata prilikom izmirivanju obaveza prema organizatoru. Potvrda rezervacije hotela čeka se minimalno 24 sata od izvršene uplate avansa. U vreme održavanja sajmova, kongresa i specijanih dogadjanja cene iz tabele ne važe i primenjuju se doplate.

Smeštaj putnika će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti prema izboru paketa bugget ili standard.

Napomena

Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

8 dana / 7 noći Standardna tura
Period putovanja: November - April
Cenovnik br.1, važi od 19.10.2017. godine.

Broj putnika 1 pax 2 pax 3-4 pax 5-6 pax 7-8 pax
Bugget hotel 3* 939 669 639 559 529
Standard hotel 4* 1059 779 719 699 679

 Cene su prikazane u evrima po osobi

 

Cena paket aranžmana uključuje: 

 • boravak u hotelu na bazi 7 noćenja na bazi polu pansiona, doručak  i večera (švedski sto, samoposluživanje)
 • transfere prema programu putovanja u klimatizovanim vozilima sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku koji je ujedno i vozač
 • organizaciju putovanja
 • razgledanja prema programu putovanja sa ulaznicama  na lokalitete: Polonaruva, Sigirija, Dambula hram, Hram Budinog Zuba u Kendiju, botanicka bašta Peradenija, Pinavala sirotište slonova

Cena paket aranžmana ne uključuje: 

 • avio kartu
 • obroke koji nisu navedeni u programu putovanja (ručkove)
 • turističku vizu za Šri Lanku 
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • samostalne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike koji nisu predviđeni programom 
 • individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja 
 • napojnice za vozača/lokalnog vodiča, koje se daju po završetku ture

Način plaćanja:

 • Uplata akontacije 30% prilikom rezervacije, ostatak 70 % najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima na 6 mesečnih rata.
 • Uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih mesečnih rata.

Način plaćanja:

 • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu
  UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 • uplata akontacije 50% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25
  dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima
  na 6 mesečnih rata.
 • uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih
  mesečnih rata.

NAPOMENE U VEZI VIZA:

Za državljane Srbije je potrebna viza za ulazak na Šri Lanku. Od 01.01.2012. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja preko internet putem sajta http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Cena iznosi 35 dolara i plaća se karticom prilikom apliciranja. Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost. Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje. U procesu pribavljanja vize za putovanje agencija ima isključivo informativno savetodavnu ulogu i putnici su u obavezi da sami apliciraju putem interneta.

OTKAZ OD STRANE PUTNIKA:

Pre početka putovanja putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:

 • Do 31 dan pre početka putovanja zadržava se 60% od ukupne cene
 • Od 30 do 22 dana pre početka putovanja zadržava se 80% od ukupne cene
 • Od 21 dan pa do samog početka putovanja zadržava se 100% od ukupne cene

Putovanje je osmišljeno za individualne putnike. Rezervacija hotela se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% i potvrđuje se najkasnije 48h nakon izvršene uplate, ostatak se uplaćuje najkasnije 15 dana pred put. U periodu popusta za rane rezervacije, hotel može zahtevati isplatu celog iznosa do određenog datuma, kako bi važio dati popust.
Ukoliko postoji specijalna ponuda za određeni hotel, primenjuju se uslovi specijalne ponude, posebno naznačeni za svaki hotel.
U periodu od 01.11.2017. - 30.04.2018.

 • Do 51 dan pre početka putovanja zadržava se 60% od ukupne cene
 • Od 50 do 22 dana pre početka putovanja zadržava se 80% od ukupne cene
 • Od 21 dan pa do samog početka putovanja zadržava se 100% od ukupne cene

Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem.
Svaka promena (termina, tipa sobe, imena…) podleže uslovima otkazivanja, ukoliko hotel ne odluči da prihvati promenu bez penala.
Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 4,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Napomena

Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

GRAND ORIENTAL

Address:
02 York Street, Fort, Colombo

GRAND ORIENTAL website

Grand Oriental 3* hotel se nalazi u centru grada. Poseduje restoran, bar, noćni klub, parking, WiFi gratis u celom hotelu. Sobe su standardno opremljene, imaju ležaj, kupatilo, klimu, SAT TV, mini bar.Istražite turističke atrakcije Šri Lanke pomoću turis

DANAWWA RESORT & SPA

Address:
Anuradhapura Road, Habarana, Dambulla

DANAWWA RESORT & SPA website

Danawwa Resort & Spa 4* se nalazi u Dambuli. Poseduje 35 soba, restoran, bar na krovnoj terasi, bazen, teretanu, parking, WiFi u javnim prostorijama. Sve sobe poseduju ležaj, sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom, fen, flat TV, mini bar, klimu, balkon.

SENANI HOTEL

Address:
Rayapihilla Mawatha 167/1, Kandy

SENANI HOTEL website

Senani hotel 3* se nalazi u mestu Kendi. Gleda na jezero, poseduje 8 standardnih soba. Ima restoran, bar, bazen, parking, gratis WiFi (dostupan u javnim prostorijama). Sve sobe imaju ležaj, sopstveno kupatilo, fen, klimu, SAT TV, mini bar, telefon, balkon

GALWAY FOREST HOTEL

Address:
89 Upper Lake Road, Havelock Drive, Nuwara Eliya

GALWAY FOREST HOTEL website

Galway forest hotel 3* se nalazi na 5km od centra. Poseduje restoran, lobby bar, salu za konferenciju, gratis WiFi u lobiju, parking. Sve sobe su standardno opremljene, imaju ležaj, klimu, sopstveno kupatilo, flat screen SAT TV, balkon.

OAK RAY LAKE HOTEL

Address:
15 Courts Road, Tissamaharama

OAK RAY LAKE HOTEL website

Oak Ray Lake hotel 3* se nalazi u neposrednoj blizini Yala i Bundala nacionalnih parkova. Poseduje restoran, bar, bazen, gratis WiFi u javnim prostorijama, gratis parking. Sve sobe su standardno opremljene, sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom, fen, f

TANGERINE BEACH HOTEL

Address:
De Abrew Road, Waskudawa, Kalutara

TANGERINE BEACH HOTEL website

Tangerine beach hotel 4* se nalazi na samoj plaži u Kalutari. Poseduje dva restorana, menjačnicu, sef, ajurvedski spa centar, teretanu, sportske terene, bazen, parking, gratis WiFi dostupan u sobama i određenim javnim prostorijama.

PEGASUS REEF HOTEL

Address:
Hendala 02, Wattala

PEGASUS REEF HOTEL website

Smešten na 10 minuta vožnje od centra grada Kolombo i na samo 200 metara od plaže Helakanda, hotel Pegasus Reef nudi 3 otvorena bazena, 3 ugostiteljska objekta i besplatan parking. Ostali sadržaji uključuju potpuno opremljen fitnes centar i teniski teren.

THE PARADISE RESORT & SPA

Address:
Kubukkadanwalla, 21 100 Dambulla

THE PARADISE RESORT & SPA website

Hotel The Paradise Resort & Spa 4* nalazi se u mirnom delu Dambule. Hotel ima 67 soba, restoran, bar, piceriju, bazen, salu za fitnes. Gosti su smešteni u standardnim sobama. Sve sobe standardno su opremljene: ležaj, sopstveno kupatilo

ROYAL KANDYAN

Address:
883 Peradeniya Rd, 20 000 Kandy

ROYAL KANDYAN website

Hotel Royal Kandyan 4* nalazi se u mestu Kendi. Hotel ima restoran, bar, bazen, parking. Sve sobe su standardno opremljene: ležaj, sopstveno kupatilo, SAT TV, telefon, gratis Wi-Fi, mini bar, balkon, sef, klimu.mini bar, balkon, sef, klimu.

GLENFALL REACH HOTEL

Address:
Glenfall Lane, Nuwara Eliya, 22200 Nuwara Eliya

GLENFALL REACH HOTEL website

Glenfall Lane hotel nalazi se u prelepom okruženju u gradu Nuvara Elija. Stil gradnje i dekoracija enterijera učiniće da se osetite kao da boravite u viktorijanskom hotelu u Engleskoj. U svom sklopu ima 16 soba, restoran, bar i parking.

HOTEL CHANDRIKA

Address:
Kataragama Road, Tissamaharama

HOTEL CHANDRIKA website

Hotel Chandrika 4* se nalazi u samom srcu Tissamaharame, na 30 minuta od nacionalnog parka Yala. Poseduje restoran, bar, Ayurveda Spa centar, bazen; WiFi je gratis u svim javnim prostorijama, parking gratis. Sve sobe imaju klimu

PANDANUS BEACH RESORT

Address:
Galle Road, Yalagama, Induruwa

PANDANUS BEACH RESORT website

Pandanus Beach Resort 4* se nalazi na samoj obali. Poseduje restoran, bar, menjačnicu, suvenirnicu, spa centar, bazen, WiFi i parking gratis. Sve sobe imaju klimu, flat – screen SAT TV, sef, mini bar, ležaj, sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom i feno