Berlin - 3 Noci 4 Dana

1. dan NIŠ - BERLIN

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let. Po sletanju na aerodrom Schönefeld , individualan transfer do hotela. Smeštaj u hostel/hotel. Slobodno vreme. Berlin, glavni grad Nemačke, ističe se raznolikošću pojava, bogatim kulturnim životom i dinamičnim, no istovremeno i opuštenim životnim stilom. Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Inspirisani neprevaziđenom kreativnošću sve više umetnika iz celog sveta dolazi u Berlin i čini ga time jednom od najuzbudljivijih mesta u Evropi.Noćenje.

2. – 3. dan BERLIN

Boravak u hostelu/hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja - među njima je i čuveno muzejsko ostrvo - prikazuju blaga čitavog sveta. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei. Noćenje.

4. dan BERLIN – NIŠ

Boravak u hostelu/hotelu na bazi odabrane usluge.Napuštanje hostela/hotela. Individualan transfer na aerodrom Schönefeld. Polazak aviona za Niš. (Kraj usluga)

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.
 • Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Fly Fly Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.
Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

Cenovnik br 02, važi od 31.01.2018.

POLASCI U FEBRUARU

Datum polaska: 08.02. 15.02. 22.02.
Datum povratka: 11.02. 18.02. 25.02.
Hostel od 159 eur od 109 eur od 159 eur
Hotel 3* od 229 eur od 229 eur od 229 eur

POLASCI U MARTU

Datum polaska: 01.03. 08.03 15.03. 22.03 29.03.
Datum povratka: 04.03. 11.03 18.03. 25.03 01.04.
Hostel od 129 eur od 119 eur od 149 eur od 159 eur od 169 eur
Hotel 3* od 219 eur od 189 eur od 229 eur od 229 eur od 249 eur

POLASCI U APRILU

Datum polaska: 05.04. 12.04. 19.04. 26.04.
Datum povratka: 08.04. 15.04. 22.04. 29.04.
Hostel od 119 eur od 139 eur od 139 eur od 139 eur
Hotel 3* od 189 eur od 239 eur od 219 eur od 269 eur

POLASCI U MAJU

Datum polaska: 03.05. 10.05. 17.05. 24.05. 31.05
Datum povratka: 06.05. 13.05. 20.05. 27.05. 03.06
Hostel od 169 eur od 119 eur od 119 eur od 109 eur od 99 eur
Hotel 3* od 219 eur od 199 eur od 229 eur od 179 eur od 149 eur

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Berlin, Schönefeld - Niš low cost avio kompanijom Ryann Air, sa svim aerodromskim taksama
 • Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg
 • Smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 3 noćenja u hostelu, odnosno na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu (hostel-višekrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom, hotel-dvokrevetne sobe sa zasebnim kupatilom)
 • Troškove organizacije putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualan transfer aerodrom – hotel - aerodrom
 • individualno zdravstveno osiguranje
 • čekirani prtljag
 • obrok i piće na letu
 • boravišnu taksu


DOPLATE:

 • za 1/1 sobu na upit
 • čekirani prtljag 15kg 19 EUR po pravcu, 20 kg 26 EUR po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)

***Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČINI PLAĆANJA:

 •  plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu
  UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 •  uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15
  dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima
  na 6 mesečnih rata.
 •  uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih
  mesečnih rata.

Važne napomene

 • Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih i promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi.
  *Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!
 • Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema.
 • U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

OTKAZ PUTOVANJA:

 • U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propise sam smeštajni objekat.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih i promo tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.
 • Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje.
 • Prijem pisanih  reklamacija na adresu Knez MihaIlova 30/II i na mail reklamacije@flyflytravel.com . Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema.U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

 • Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
 • Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
  **Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako je upitanju low cost kompanija, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji.
 • Kako je u pitanju let Low cost avio kompanijom kartu je neophodno elektronski čekirati najkasnije 7 dana pre započinjanja putovanja - kako u polasku tako i u povratku.Obavezni ste da e-mailom pošaljete zahtev za chekiranje na AVIO@FLYFLYTRAVEL.COM ili da nas kontaktirate telefonom na 011/2185616 najkasnije jedan dan pre putovanja. Mi ćemo Vam poslati dokument koji treba odštampati i poneti sa sobom na aerodrom. Drugi način je da dođete do bilo koje naše poslovnice i lično preuzmete odštampani check-in. Da bi Vas čekirali za let morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika – datum rođenja, broj pasoša, država koja je izdala pasoš, datum kada je pasoš izdat i datum do koga pasoš važi.
  Ako ne ispoštujete gore navedenu proceduru platićete penale na aerodromu
  Da bi Vas čekirali za let iz Niša morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika, a to su:

  • datum rođenja,
  • broj pasoša,
  • država koja je izdala pasoš,
  • datum kada je pasoš izdat i
  • datum do koga pasoš važi.

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

 • Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste gradski prevoz koji je u Berlinu odlično organizovan ili taksi:
  S-Bahn: linije S45 i S09
  Autobusi: SXF1, X7, 162, 163, 171, N60, N70
  *Navedene informacije informativnog su karaktera.

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 4,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

One80° Hostels Berlin Alexanderplatz Hotel

Address:
St 65, Otto-Braun-Straße, 10178 Berlin, Germany

One80° Hostels Berlin Alexanderplatz Hotel website

Na samo 650 metara od cuvenog Alexanderplatz-a nalazi se hostel ONE80 koji u svojoj ponudi ima osmokrevetne, sestokrevetne i cetvorokrevetne spavaone sa zajednickim kupatilom. U svom sklopu ima i snek bar koji je gostima na raspolaganju uz doplatu.

Berliner Hof

Address:
Berliner Hof Hotel Berlin | Tauentzienstraße 8 | D-10789 Berlin

Berliner Hof website

Hotel Berliner Hof nalazi se u blizini šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Gostima su na raspolaganju 76 smeštajne jedinice koje su standardno opremljene spavaćim delom, kablovskom televizijom, sopstvenim kupatilom. 

Holiday Inn Express Berlin City Centre West

Address:
Kurfuerstenstrasse 78 Berlin 10787 Germany

Holiday Inn Express Berlin City Centre West website

Hotel Holiday Inn Express Berlin Centre West smešten je na 7 minuta hoda od stanice metroa Vitenbergplac. Pored hotela staje autobus br. 100 koji saobraća direktno do većine čuvenih znamenitosti u Berlinu, uključujući Rajhstag i Brandenburšku kapiju.

City Hotel am Kurfürstendamm

Address:
Kurfürstendamm 173 10707 Berlin Germany

City Hotel am Kurfürstendamm website

Ovaj hotel sa 3 zvezdice nalazi se u šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Nudi moderne sobe, dnevni doručak na bazi švedskog stola i odličan pristup javnom prevozu. Sobe hotela City am Kurfürstendamm sadrže TV sa kablovskim kanalima i so

All in hostel

Address:
Grünberger Str. 54, Fridrikšain-Krojcberg,

All in hostel website

Ovaj moderan hostel smešten je u srcu popularne četvrti Fridrihshajn u Berlinu, nedaleko od barova, butika i restorana. U ponudi ima svetle sobe, salu za doručak i recepciju koja radi non-stop.

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm

Address:
Paderborner Strasse 10 10709 Berlin

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm website

Novum hotel smešten je u zapadnom delu Berlina u četvrti Šarlotenburg. Poznata trgovačka ulica Kurfištendam udaljena je 300 metara. Metro stanica Adenaurplac je u neposrednoj blizini na samo 4 minuta hoda od koje se lako stiže do svih delova Berlina.