Milano - 3 Noci 4 Dana

1. dan NIŠ - MILANO

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let. Po sletanju na aerodrom Bergamo, individualan transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Milano je drugi grad po veličini u Italiji i glavni grad Lombardije na severu zemlje. Sinonim je za modu, arhitekturu, umetnost i kulturu življenja i naravno opere. U Milanu su živeli najznačajniji kompozitori poput Verdija, a samim tim je i Milanska Skala jedna od najlepših znamenitosti ovog grada. Kako je ovo grad kontrasta sa druge strane preporučujemo obilazak stadiona San Siro tj, Đuzepe Meaca čiji su domaćini Milan i Inter, dva večita rivala. Noćenje.

2. – 3. dan MILANO

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporučujemo vam da posetite gotsku katedralu Duomo koju okružuje preko 3,500 statua, a ako imate vremena obavezno se popnite do vrha odakle će vam se ukazati spektakularan pogled na grad. Što se galierija i muzeja tiče Milano svojim kulturnim i istoriskim nasleđem svakako parira Rimu i Firenci. Posetite pinakoteku Brera koja drži dela Mikelanđela, Kanaleta, Leonarda da Vinčija i mnogih drugih. Naravno tu je i nezaobilazna galerija Vitorio Emanuela II-og koja je jedan od najglamuroznijih tržnih centara na svetu. Ovde možete pronaći brendove poput Prade, Gucci, Versace, Armani i mnogi drugih. Popodne iskoristite da uživate u nekom od specijaliteta Lombardije. Obavezno probajte  bergamski specijalitet casoncelli alla bergamasca, koji je zapravo jedna vrsta ravioli sa mesom. Noćenje.

4. dan MILANO – NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Individualan transfer do aerodroma Bergamo. Čekiranje za let za Niš. (Kraj usluga)

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Fly Fly Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.
Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

Cenovnik br 02, važi od 31.01.2018.

POLASCI U FEBRUARU

Datum polaska: 03.02. 10.02. 17.02. 24.02.
Datum povratka: 06.02. 13.02. 20.02. 27.02.
Hotel 3*  od 269 eur od 259 eur od 159 eur od 279 eur

POLASCI U MARTU

Datum polaska: 03.03. 10.03. 17.03. 24.03. 31.03
Datum povratka:  06.03.  13.03. 20.03. 27.03. 03.04
Hotel 3* od 179 eur od 179 eur od 149 eur od 159 eur od 149 eur

POLASCI U APRILU

Datum polaska: 07.04. 14.04. 21.04. 28.04.
Datum povratka: 10.04. 17.04. 24.04. 01.05.
Hotel 3* od 169 eur od 229 eur od 209 eur od 159 eur

POLASCI U MAJU

Datum polaska: 05.05. 12.05. 19.05. 26.05
Datum povratka: 08.05. 15.05. 22.05 29.05
Hotel 3* od 159 eur od 149 eur od 149 eur od 149 eur

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu  UniCredit banke na dan uplate. Cene iz tabele su u evrima, po osobi

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Milano, Bergamo - Niš low cost avio kompanijom Ryann Air, sa svim aerodromskim taksama
 • Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • Troškove organizacije putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualan transfer aerodrom – hotel - aerodrom
 •  individualno zdravstveno osiguranje
 •  čekirani prtljag
 • obrok i piće na letu
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela), za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 4 € po noćenju / po osobi
 • boravišnu taksu

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu na upit
 • čekirani prtljag 15kg 19 EUR po pravcu, 20 kg 26 EUR po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)

***Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČINI PLAĆANJA:

 •  plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu
  UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 •  uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15
  dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima
  na 6 mesečnih rata.
 •  uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih
  mesečnih rata.

Važne napomene

 •  Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih i promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po ekonomskoj ili promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.
 • Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

OTKAZ PUTOVANJA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propise sam smeštajni objekat.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih i promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje.

Prijem pisanih  reklamacija na adresu Knez MihaIlova 4 i na mail reklamacije@flyflytravel.com . Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema.U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.

IZJAVLJUJEM DA SU MI URUCENI OUP  I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPSTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
**Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako je upitanju low cost kompanija, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji.

Kako je u pitanju let Low cost avio kompanijom kartu je neophodno elektronski čekirati najkasnije 7 dana pre započinjanja putovanja - kako u polasku tako i u povratku.Obavezni ste da e-mailom pošaljete zahtev za chekiranje na AVIO@FLYFLYTRAVEL.COM ili da nas kontaktirate telefonom na 011/2185616 najkasnije jedan dan pre putovanja. Mi ćemo Vam poslati dokument koji treba odštampati i poneti sa sobom na aerodrom. Drugi način je da dođete do bilo koje naše poslovnice i lično preuzmete odštampani check-in. Da bi Vas čekirali za let morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika – datum rođenja, broj pasoša, država koja je izdala pasoš, datum kada je pasoš izdat i datum do koga pasoš važi.
Ako ne ispoštujete gore navedenu proceduru platićete penale na aerodromu
Da bi Vas čekirali za let iz Niša morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika, a to su:

 • datum rođenja,
 • broj pasoša,
 • država koja je izdala pasoš,
 • datum kada je pasoš izdat i
 • datum do koga pasoš važi.

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste gradski autobuski prevoz koji je u Milanu odlično organizovan ili taksi: Autobusi: Terravision, ATB
Navedene informacije informativnog su karaktera.

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 4,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Berlino

Address:
Via Giovanni Antonio Plana 33 Milan, Lombardy 20155 Italy

Berlino website

Hotel Berlino se nalazi u stambenom delu Milana, na 5 minuta hoda od dinamične ulice Korzo Sempione. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorijama hotela Berlino. Sobe sadrže parket, TV sa satelitskim i Sky kanalima i klima-uređaj, spavaci de

Ritter

Address:
Corso Garibaldi, 68 - 20121 Milano ITALY

Ritter website

Hotel Ritter se nalazi na odlicnoj lokaciji, na 100 metara od stanice metroa i na samo par minuta hoda od Zamka Sforca.Sve sobe imaju TV sa satelitskim kanalima i frižider. Iz mnogih soba se pruža pogled na tiho unutrašnje dvorište.

Ibis Centro

Address:
Via Finocchiaro Aprile 2 20124 MILANO ITALY

Ibis Centro website

Hotel Ibis Milan Centro nalazi se na 850 metara od Glavne železničke stanice u Milanu. Udaljen je manje od 5 minuta hoda od železničke i metro stanice Republika. U ponudi su klimatizovane, zvučno izolovane sobe. Bežični internet se može besplatno koristit

Mayorca

Address:
via 20133, Via Privata Andrea Pellizzone, 12, 20133 Milano MI, Italy

Mayorca website

Smešten u Milanu, hotel Mayorca VIA 20133, VIA PRIVATA ANDREA PELLIZZONE, 12, 20133 MILANO MI, ITALY. Objekat je udaljen 4,5 km od Aerodroma Linate i 7 minuta vožnje od obilaznice A51. Sve sobe su klimatizovane i nude satelitsku televiziju i sopstveno kup