Stokholm - 3 Noci 4 Dana

1. dan NIŠ - STOKHOLM

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let. sa polaskom u 20,00 sati Po sletanju na aerodrom Stokholm Skavsta u 2245 sati, individualan transfer do hotela. Smeštaj u odabrani objekat u večernjim satima. Noćenje.

2. – 3. dan STOKHOLM

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Posetite ostrvo Stadsholmen na kojem se nalazi stari deo grada Gamla Stan koji se razvio u 13. veku. Prema Ginisovoj knjizi rekorda uvršten je u najstarija netaknuta gradska jezgra na svetu. U samom centru nalazi se glavni gradski trg Stortorget, opasan prelepim starim trgovačkim kućama. Posetite Stokholmska katedralu, crkva Ridarholmen i naravno velelepnu Kraljevsku palatu. Ne propustite najpoznatiji muzej Vasa u kojem se nalazi istoimeni brod iz 17. veka koji je u potpunosti očuvan. Brod je potonuo na svom prvom putovanju 1628. godine, i to prilikom samog isplovljavanja. Ne propustitenajveći šoping-distrikt u gradu Normalm i pešačku zonu Drotningatan. Trg Norrmalmstorg takođe ima posebno mesto u gradskoj istoriji – upravo ovde je nastala sintagma „Stokholmski sindrom“, zbližavanja talaca i otmičara. Na ovom trgu se nekad nalazila banka Kreditbanken u koju su 1973. godine upali pljačkaši, a ostalo je istorija. Noćenje

4. dan STOKHOLM – NIŠ

Doručak. Napuštanje odabranog smeštajnog objekta. Individualan transfer na aerodrom. Polazak aviona za Niš u 16,50 sati. Dolazak u Niš u 19,35 sati. (Kraj usluga)

Stokholm, jedan od najlepših gradova Evrope, nalazi se na istočnoj obali Švedske, sagrađen je na 14 ostrva, povezanih mostovima. Epitet najljepšeg grada Evrope dobija zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji kopna i vode, jezera Malaren i Baltičkog mora. Cela oblast ima preko 30,000 ostrva te ovaj predeo Švedske zaista izgleda čarobno. Švedska je zemlja popularne muzičke grupe ABBA, Novelove nagrade, najvišeg ringišpila na svetu, dom preko 70 muzeja ali i rodni grad Grete Garbo.
Građani ovog grada važe za jedne od najsrećnijih na svetu, pa zašto i vi ne biste posetili ovaj grad i videli sve razloge zašto je to tako!

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Fly Fly Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.

Cenovnik br 01, Važi od 03.01.2018.

Cene su izražene u eurima po osobi

 JANUAR
Datumi 06.JAN-09.JAN 13.JAN-16.JAN 20.JAN-23.JAN 27.JAN-30.JAN
Hostel  od 149€ od 189€ od 99€ od 99€
Botel  od 209€ od 249€ od 169€ od 149€
Hotel 3*  od 229€ od 269€ od 209€ od 179€
 FEBRUAR
Datumi 03.FEB-06.FEB 10.FEB-13.FEB 17.FEB-20.FEB 24.FEB-27.FEB
Hostel  od 99€ od 99€ od 99€ od 109€
Botel  od 139€ od 139€ od 139€ od 189€
Hotel 3*  od 189€ od 169€ od 189€ od 209€
 MART
Datumi 03.MAR-06.MAR 10.MAR-13.MAR 17.MAR-20.MAR 29.MAR-01.APR
Hostel  od 109€ od 99€ od 99€ od 139€
Botel  od 189€ od 179€ od 179€ od 219€
Hotel 3*  od 209€ od 189€ od 189€ od 239€
 APRIL
Datumi 05.APR-08.APR 12.APR-15.APR 19.APR-22.APR 26.APR-29.APR
Hostel  od 149€ od 159€ od 159€ od 159€
Botel  od 219€ od 219€ od 229€ od 219€
Hotel 3*  od 249€ od 259€ od 259€ od 259€
 MAJ
Datumi 03.MAJ-06.MAJ 10.MAJ-13.MAJ 17.MAJ-20.MAJ 24.MAJ-27.MAJ 31.MAJ-03.JUN
Hostel  od 189€ od 189€ od 189€ od 189€ od 199
Botel  od 239€ od 239€ od 239€ od 239€ od 249
Hotel 3*  od 319€ od 309€ od 309€ od 309€ od 319

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Stokholm - Niš low cost avio kompanijom Ryan Air sa svim aerodromskim taksama
 • ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg
 • smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 3 noćenja u prema objavljenom cenovniku hostel ili botel ili hotel 3* sa uslugom noćenja sa doručkom (švedski sto)(hotels-višekrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom,botel-dvokrevetne kabine sa zajedničkim kupatilom na brodu, hotel-dvokrevetne sobe sa zasebnim kupatilom i uslugom doručka)
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualan transfer aerodrom – hotel - aerodrom
 • individualno zdravstveno osiguranje
 • čekirani prtljag
 • obrok i piće na letu
 • boravišnu taksu

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu na upit
 • čekirani prtljag 20 kg 25 eur po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)
 • Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija.
 • U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČINI PLAĆANJA:

 •  plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu
  UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 •  uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15
  dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima
  na 6 mesečnih rata.
 •  uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih
  mesečnih rata.

 

Napomene

Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najnižih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po najnižoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Kupovina avio karata se vrsi odmah pri uplati aranžmana. Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

**Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako je upitanju low cost kompanija, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji.

Kako je u pitanju let Low cost avio kompanijom kartu je neophodno elektronski čekirati najkasnije 7 dana pre započinjanja putovanja - kako u polasku tako i u povratku.Obavezni ste da e-mailom pošaljete zahtev za chekiranje na AVIO@FLYFLYTRAVEL.COM ili da nas kontaktirate telefonom na 011/2185616 najkasnije jedan dan pre putovanja. Mi ćemo Vam poslati dokument koji treba odštampati i poneti sa sobom na aerodrom. Drugi način je da dođete do bilo koje naše poslovnice i lično preuzmete odštampani check-in. Da bi Vas čekirali za let morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika – datum rođenja, broj pasoša, država koja je izdala pasoš, datum kada je pasoš izdat i datum do koga pasoš važi.
Ako ne ispoštujete gore navedenu proceduru platićete penale na aerodromu
Da bi Vas čekirali za let iz Niša morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika, a to su:

 • datum rođenja,
 • broj pasoša,
 • država koja je izdala pasoš,
 • datum kada je pasoš izdat i
 • datum do koga pasoš važi.

OTKAZ PUTOVANJA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propise sam smeštajni objekat.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK. Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje.Prijem pisanih reklamacija na adresu Knez MihaIlova 30/II i na mail zalbe@flyflytravel.com. Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema. U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste javni prevoz (http://www.sormlandstrafiken.se/sv/english/) koji vozi do glavne autobuske stanice u Štokholmu ili transfere privatnih prevozilaca čija cena iznosi oko 15 eur po pravcu (https://flygbussarna.se/en)

Navedene informacije informativnog su karaktera.

OPŠTE NAPOMENE:

Organizator putovanja je Fly Fly Travel sa licencom 598/2010 .
Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Hotel Tegnerlunden

Address:
Tegnerlunden 8, Vasastan, 11359 Stokholm

Hotel Tegnerlunden website

Ovaj hotel nudi pogled na park Tegnerlunden. Udaljen je 150 metara od trgovačke ulice Drotningatan i 10 minuta hoda od Glavne železničke sanice u Stokholmu. Gostima su na raspolaganju besplatan bežični internet, bar i mini-teretana.

Rex Petit

Address:
Luntmakargatan 73, Vasastan, 11351 Stokholm

Rex Petit website

Ovaj hotel se nalazi u zgradi iz 19. veka i nudi smeštaj po povoljnim cenama. Udaljen je 10 minuta hoda od prodavnica i mesta zabavu na Trgu Hetorget i u Ulici Drotningatan. U ponudi ima kompaktne, zvučno izolovane sobe bez prozora.

Interhostel

Address:
Kammakargatan 46 111 60 Stockholm

Interhostel website

Ovaj hostel je smešten u centru Stokholma, a u ponudi ima niskobudžetne smeštajne jedinice s besplatnim bežičnim internetom i potpuno opremljenu zajedničku kuhinju. Trgovačka ulica Drotningatan nalazi se na 50 metara

STF af Chapman & Skeppsholmen

Address:
Flaggmansvägen 8, 111 49 Stokholm, Švedska

STF af Chapman & Skeppsholmen website

Hostel STF je smešten na ostrvu Šepsholmen u Stokholmu, na nekoliko minuta hoda od Muzeja moderne umetnosti. Smeštajne jedinice su raspoređene u nekadašnjoj kasarni mornarice Hantverkshuset i na brodu Af Chapman iz kasnog XIX veka.

M/S Birger Jarl

Address:
Stadsgårdskajen 156 116 45 Stockholm

M/S Birger Jarl website

Ovaj objekat je udaljen 6 min hoda od plaže. Ovaj hotel i hostel smešten je u centru Stokholma, na brodu usidrenom između Švedskog muzeja fotografije (Fotografiska) i Trajektnog terminala Birka na ostrvu Sedermalm.

Den Röda Båten

Address:
Södermälarstrand Kajplats 10 118 20 Stockholm

Den Röda Båten website

Smešten u centru Stokholmu, ovaj hostel obuhvata 2 broda usidrena u zalivu Ridarfjerden na jezeru Melaren. U ponudi su restoran sa barom i 2 terase za sunčanje sa baštenskim nameštajem.

STF Rygerfjord

Address:
Södermälarstrand, Kajplats 12-14, Södermalm, 118 25 Stokholm, Švedska

STF Rygerfjord website

Smešten u Stokholmu, hotel i hostel Rygerfjord obuhvata 3 broda usidrena na južnoj obali jezera Melaren. U ponudi ima besplatan bežični internet i sobe u stilu kabina sa pogledom na grad i na jezero.

Ibis Styles Stockholm Odenplan

Address:
Västmannagatan 61, Vasastan, 113 25 Stokholm, Švedska

Ibis Styles Stockholm Odenplan website

Ovaj hotel u porodičnom vlasništvu udaljen je 50 metara od stanice metroa Odenplan i stokholmske Opservatorije koja potiče iz 18. veka. U ponudi su besplatan bežični internet i pojedinačno uređene sobe sa LCD TV-om.

Best Western and

Address:
Apelbergsgatan 40, 111 37 Stokholm, Švedska

Best Western and website

Hotel Best Western and hotel nudi moderan smeštaj u centru Stokholma. Poseduje fitnes centar sa saunom, a jela i osvežavajuća pića se služe u restoranu i baru. Besplatan bežični internet je dostupan u celom hotelu.