Atina - 3 Noci 4 Dana

1.dan  BEOGRAD – ATINA

Dolazak na aerodrom Nikola Tesla dva sata pre poletanja. Čekiranje na direktan let za Atinu avio kompanijom Aegean Airlines. Po sletanju na aerodrom Elefterios Venizelos u Atini, individualni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. – 3. dan ATINA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan ATINA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odjavljivanje iz hotela. Individualni transfer od hotela do aerodroma u Atini. Čekiranje na direkran let za Beograd avio kompanijom Aegean Airlines. Kraj usluga.

Atina

Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrosti  Atine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život. Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i

umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se  ,,izgubite,, u  lavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa.

OPŠTE NAPOMENE U VEZI SA SMEŠTAJEM:

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena se radi na upit sa hotelom. U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 11:00 časova.

Otkaz od strane putnika:

 • U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.
 • Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije.
 • Prijem pisanih reklamacija na adresu Knez Mihailova 4 i na mail zalbe@flyflytravel.com. Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema.U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.
 • IZJAVLJUJEM DA SU MI URUCENI OUP I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPSTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM

 

NEKI HOTELA SA KOJIMA SARADJUJEMO: (putnici će biti smešteni u nekom od navedenih hotela ili sličnim)

 

MARINA HOTEL 3*

http://www.marina.com.gr/index.html

Marina hotel je smešten u četvri Omonia i svojom idealnom likacijom predstavlja odlučan izbor za sve one koji žele da budu u blizini svih znamenitosti i da na najjednostavniji način obilaze sve poznate likalitete u Atini. Hotel je od boemske četvrti Plaka udaljen svega oko 1 km, i oko 1,5km od trga Sintagma. Muzej Akropolja je na oko pet minuta udaljen metroom. Hotel je nedavno renoviran i u svom sastavu ima recepciju koja radi 24h i  snack bar, Svaka soba ima svoje kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fenom za kosu, klimom, telefonom, TV-om, sefom i mini frižiderom. Internet je besplatan. U hotelu Marina svakog jutra se služi  doručak na bazi švedskog stola.

 

ACHILLION HOTEL 3*

http://www.achillionhotel.com/index.asp

Achillion hotel je porodični hotel, smesten u srcu Atine na nekoliko minuta šetnje od trga Omonia i istoimene metro stanice. U neposrednoj blizini se nalaze sve najbitnije znamenitosti grada kao što su Nacionalni Arheoloski muzej, Akropolj, boemska četvrt Plaka, trg Sintagma I Monastiraki. Ljubazno osoblje  je na raspolaganju kako bi pruzili sve potrebne turističke informacije a na recepciji hotela na raspolaganju su vam i mape grada.

Hotel raspolaže sa 63 sobe koje su nedavno renovirane I moderno opremljene. Sobe su zvučno izolovane I imaju sigurnosne brave. Svaka soba ima frizider, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, telefon, WI FI internet,  kupatilo sa tuš kabinom ili kadom I fenom za kosu. Pojedine sobe imaju balkon.

U svom sastavu hotel nudi recepciju koja radi 24h, restoran, room servis, sef na recepciji, lift, prostoriju za odlaganje prtljaga poslednjeg dana boravka. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu.

U hotelu Achillion svakog jutra se služi doručak na bazi švedskog stola. Gostima su na raspolaganju bar sa satelitskom televizijom i restoran u kome se služe ručak i večera.

 

ART HOTEL 4*

http://www.arthotelathens.gr/accommodation.php

Ovaj butik hotel je smešten u renoviranoj zgradi iz 1930-ih godina. Hotel se nalazi na centralnoj poziciju u gradu na pešačkoj udaljenosti od Nacionalnog Arheološkog muzeja i trga Omonia.

Hotel u svom sastavu ima veliki lobi u prizemlju, kafeteriju i restoran koje je veoma elegantno opremljen. Kombinacija sofisticiranih i modernih detalje priužaju kompletan ugođaj u prijatnom ambientu.

Hotel raspolaže sa 30 soba koje su moderno i prijatno opremljene. U svom sastavu imaju klimu, satelitsku televiziju, mini bar, sef, telefon, internet, dok je u kupatilo opremljeno fenom za kosu i tuš kabinom.

 

POLIS GRAND HOTEL 4*

http://www.polisgrandhotel.gr/

Polis grand hotel ima idealnu poziciju u centru grada koja gostima omogućava jednostavno obilaženje svih znamenitosti i turističkih atrakcija Atine. Metro stanica je udaljena 5 minuta hoda od hotela.

U svom sastavu hotel ima recepciju, glavni restoran u kom se služi doručak, caffe bar, internet salu, mini fitnes centar i  perionicu veša. Na krovu hotela je smešten predivan bar odakle se pruža pogled na Akropolj.

Sobe su elegantno opremljene i pružaju ugodan boravak. U svom sastavu imaju TV, besplatan internet, klima uređaj, sef, kupatilo sa toaletnim priborom.

Cenovnik br. 3, važi od 12.03.2018. godine.

Individualni aranžman

** Promotivne cene aranžmana **

Cenovnik važi do popune mesta.

 

 APRIL

DATUM POLASKA

06.04.2018.

13.04.2018.

20.04.2018.

27.04.2018.

DATUM POVRATKA

09.04.2018.

16.04.2018.

23.04.2018.

30.04.2018.

HOTEL 3*

 od129

od129

od129

od129

HOTEL 4*

 od 169

 od 169

 od 169

 od 169

Cene su izražene u eur, po odrasloj osobi u dvokrevetnim sobama.

 

CENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avio kartu na relaciji Beograd-Atina-Beograd, avio kompanijom Aegean Airlines.
 • Ručni prtljag do 8 kg dimenzija 56x45x20cm.
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu sa 3* ili 4*

( 1/2 + 1  i jednokrevetne sobe su isključivo na upit).

 • Troškove organizovanja putovanja.

 

 CENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske i ostale takse u iznosu od 62 eur (podložne su promenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave).
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Čekirani prtljag od 23 kg - moguća doplata u iznosu od 40 eur (doplata se mora izvrsitu u poslovnici Fly Fly Travel-a najksanije 1 dan pre polaska)
 • Individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja.

 

NAČINI PLAĆANJA:

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 • Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave ostatak najkasnije 30 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun, platnim karticama ili čekovima gradjana na 6 mesečnih rata bez kamate.
 • Placanje celokupnog iznosa na 12 mesecnih rata karticom banke Intesa.

VREME LETA: ( vremena su podložna promeni i određuje avio kompanija)

FEBRUAR i MART ( uz isključenje polaska 30.03.-02.04.)

A3  851    BEG ATH  14:00  16:55

A3  850    ATH BEG  12:35  13:30

 

APRIL (uključujući i polazak  30.03.-02.04)

A3  977    BEG ATH  09:55  12:35

A3  976   ATH BEG  08:15  09:00

 

VAŽNE NAPOMENE:

Cena je rađena na osnovu promotivne najniže tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi moguće je putovati uz doplatu  po ceni sledeće raspoložive tarife. za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih i najnizih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi iili najnizoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta hotelijera. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu. Cene su date za standardni tip sobe. Sve doplate, odnosno rezervacija bilo koje druge kategorije sobe vrši se isključivo na upit. Red leta kao i cena podložni su promeni. Potvrda rezervacije hotela čeka se minimalno 24 sata od izvršene uplate avansa. U vreme održavanja sajmova, kongresa i specijanih dogadjanja cene iz tabele ne važe.

 

OPŠTE NAPOMENE U VEZI SA AVIO PREVOZOM:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je turistična agencija Fly Fly Travel, sa licencom 598/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene hotela u istoj kategoriji.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Dva dana pre polaska na put, molimo proverite tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju (ili predstavnici grupe putnika) obavezan je da se upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak ili slično).
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je pet dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija FLY FLY TRAVEL, licenca OTP br 598/2010.  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Achillion Hotel

Address:
32, Ag.Konstantinou Str., Atina, 10437, Grčka

Achillion Hotel website

Achillion hotel je porodični hotel, smesten u srcu Atine na nekoliko minuta šetnje od trga Omonia i istoimene metro stanice. U neposrednoj blizini se nalaze sve najbitnije znamenitosti grada kao što su Nacionalni Arheoloski muzej, Akropolj, boemska četvrt

Hotel Marina

Address:
13, Voulgari str., Atina, 10437, Grčka

Hotel Marina website

Marina hotel je smešten u četvri Omonia i svojom idealnom likacijom predstavlja odlučan izbor za sve one koji žele da budu u blizini svih znamenitosti i da na najjednostavniji način obilaze sve poznate likalitete u Atini.

Art Hotel Athens

Address:
27 Marni Street, Atina, 10432, Grčka

Art Hotel Athens website

Ovaj butik hotel je smešten u renoviranoj zgradi iz 1930-ih godina. Hotel se nalazi na centralnoj poziciju u gradu na pešačkoj udaljenosti od Nacionalnog Arheološkog muzeja i trga Omonia. Hotel u svom sastavu ima veliki lobi u prizemlju

Polis Grand Hotel

Address:
19 Patision and 10 Veranzerou St, Atina, 104 32, Grčka

Polis Grand Hotel website

Polis grand hotel ima idealnu poziciju u centru grada koja gostima omogućava jednostavno obilaženje svih znamenitosti i turističkih atrakcija Atine. Metro stanica je udaljena 5 minuta hoda od hotela. U svom sastavu hotel ima recepciju, glavni restoran u k

Acropolis Ami

Address:
Iras 10, Athina 117 43, Greece

Acropolis Ami website

Mali hotel koji odiše klasičnim stilom nalazi se na samo nekoliko minuta od Akropolja i Novog akropoljskog muzeja. Na pešačkoj udaljenosti od hotela nalaze se skoro sve znamenitosti poput Adrianovog luka, Zevsov hram, stadion Panathinaikon, Plaka i Monast