Festival svetlosti u Berlinu - 3 Noci 4 Dana

1. dan NIŠ - BERLIN

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let. Po sletanju na aerodrom Schönefeld , individualan transfer do hostela/hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Berlin, glavni grad Nemačke, ističe se raznolikošću pojava, bogatim kulturnim životom i dinamičnim, no istovremeno i opuštenim životnim stilom. Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Inspirisani neprevaziđenom kreativnošću sve više umetnika iz celog sveta dolazi u Berlin i čini ga time jednom od najuzbudljivijih mesta u Evropi.

2. – 3. dan BERLIN

Boravak u hostelu/hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja - među njima je i čuveno muzejsko ostrvo - prikazuju blaga čitavog sveta. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei.

4. dan BERLIN – NIŠ

Napuštanje hotela. Individualan transfer na aerodrom Schönefeld. Polazak aviona za Niš. (Kraj usluga)

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

***Promotivna cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

Datum polaska: 12. OKTOBAR 2017
Datum povratka: 15. OKTOBAR 2017
Smeštaj Hostel Od 99 €
Hotel 3* Od 179 €

Cene iz tabele su u evrima, po osobi

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Berlin, Schönefeld - Niš low cost avio kompanijom Ryann Air sa svim aerodromskim taksama
 • Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg
 • Smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 3 noćenja u hostelu, odnosno na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 
 • (hostel-višekrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom, hotel-dvokrevetne sobe sa zasebnim kupatilom)
 • Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualan transfer aerodrom – hotel - aerodrom
 • individualno zdravstveno osiguranje
 • čekirani prtljag
 • obrok i piće na letu

NAPOMENA:

Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu na upit
 • čekirani prtljag 15kg 25 eur po pravcu, 20 kg 35 eur po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)

Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija.

U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplata akontacije 30% prilikom rezervacije, ostatak 70 % najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima na 6 mesečnih rata.
 • Uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih mesečnih rata.

Važne napomene

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

**Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako je upitanju low cost kompanija, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji.

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste gradski prevoz koji je u Berlinu odlično organizovan ili taksi:
S-Bahn: linije S45 i S09
Autobusi: SXF1, X7, 162, 163, 171, N60, N70
Navedene informacije informativnog su karaktera.

OTKAZ PUTOVANJA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propise sam smeštajni objekat.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje.

Prijem pisanih  reklamacija na adresu Knez MihaIlova 30/II i na mail zalbe@flyflytravel.com. Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema.U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.IZJAVLJUJEM DA SU MI URUCENI OUP  I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPSTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM.

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 30/II,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Hostel/Hotel Friedrichshain

Address:
Warschauer Straße 57, Fridrikšain-Krojcberg

Hostel/Hotel Friedrichshain website

Ovaj hostel se nalazi u živopisnom berlinskom okrugu Fridrihshajn (Friedrichshain), na samo 10 minuta hoda od istorijskog mosta Oberbaum (Oberbaumbrücke) i galerije East Side i pruža lak pristup znamenitostima širom Berlina.

All in hostel

Address:
Grünberger Str. 54, Fridrikšain-Krojcberg,

All in hostel website

Ovaj moderan hostel smešten je u srcu popularne četvrti Fridrihshajn u Berlinu, nedaleko od barova, butika i restorana. U ponudi ima svetle sobe, salu za doručak i recepciju koja radi non-stop.

East Side City Hotel

Address:
Mühlenstr. 6

East Side City Hotel website

Udoban hotel East Side City u Berlinu ima vrlo središnje mesto u poznatoj galeriji East Side. Hotel East Side otvoren je u oktobru 1996. Osnovan je i funkcionalan, a osoblje će vam rado pružiti sve informacije o Berlinu i njegovoj lepoj okolini. Hotel Eas