Lisabon u novembru - 4 Noci 5 Dana

1.dan  BEOGRAD – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla“, kod šaltera agencije Fly Fly Travel, u 11:15h. Let avio kompanijom Lufthansa sa presedanjem u Frankfurtu. Poletanje, LH 1407 za Frankfurt u 13:40h. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 15:40h. Planirano vreme poletanja iz Frankfurta, LH 1172, u 20:55h. Dolazak u Lisabon u 22:55h. Po sletanju u Lisabon kratka vožnja autobusom do odabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i razgledanja ili polazak na fakultatni obilazak grada autobusom i pešice. Od hotela laganom vožnjom odlazimo do istorijske četvrti Baixa. Ostavljajući za sobom park Edvarda VII, ukazuje se pogled na velelepni trg Markize de Pombal, a potom spušta avenijom Slobode, preko trga Restauradoreš, sve do Rosio trga. Nastavak vožnje ka Alfami, najstarijem jezgru grada, sa osvrtom na ogromni trg i šetalište na obali reke Težo, čuveni - Komersi trg. Pogled na živopisni, stari deo grada, čije su fasade ukrašene glaziranim, ručno oslikanim pločicama Azuležos. Nastavak vožnje ka priobalnom delu grada, ulicom Brazilije do obeležja Lisabona i ponosa Portugalaca: Manastira Sv. Žeronima, velelepnog Spomenika portugalskim otkrićima i čuvenoj Belem kuli. Sagradjeni u zlatno doba portugalskih otkrića, tokom 15tog i 16tog veka, ova tri obeležja grada plene svojom lepotom i raskoši na površini od preko 10km2. Savetujemo pauzu za kolač u “Fabrica dos Pasteis de Belem“, poslastičarnici staroj preko 160 godina. Kratka vožnja autobusom do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Cena izleta sa stručnim pratiocem na srpskom jeziku  30 eur po osobi. 

3.dan LISABON

Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je živopisni gradić smešten uz severnu padinu planine Sera de Sintra, na 18km udaljenosti od atlantske obale, nedaleko od Lisabona. Pored predivnog prirodnog okuženja, ovaj gradić je poznat po svoje četiri palate i zamku “Castelo dos Muros” koji se nadnose nad mnoštvom plemićkih kuća sa raskošnim baštama. Šetnja kroz ovaj neobičan krajolik do Nacionalne palate koju odlikuju dva dimnjaka, radjena u mešavini arhitektonskih stilova gotike i manueline, sa renesansnim primesama i naravno Azuležos pločicama, u glavnom holu i kapeli. Sintra je glavno izletište za sve posetioce Lisabona, deo je svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine. 
Nastavak vožnje ka obali Atlantika i zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Ovde se mogu napraviti neobične fotografije i dobiti sertifikat boravka na najzapadnijoj tački starog kontinenta, doduše imena bismo morali poslati dve nedelje pre dolaska. Nastavak putovanja uz divlje bele peščane plaže Guinčo, sa pogledom na ustalasali okean, dramatično nebo i najekstremnije surfere. Dolazak u Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19tog veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Slobodno vreme za ručak ili individualna razledanja. U povratku vožnja do Eštorila, sa kratkom foto pauzom ispred Rezidencije Karol II. Povratak u hotel. Noćenje. 
Cena izleta sa stručnim pratiocem na srpskom jeziku i lokalnim vodičem, ulaznicom za Pena palatu, 65 eur po osobi. 

4.dan  LISABON

Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet: Obidoš, Alkobasa, Nazare i Batalja. 
Polazak autobusa iz Lisabona ka severu zemlje. Dolazak u Obidoš, tzv. grad kraljica,  srednjovekovnu opštinu sa zamkom opasanim zidinama, sa krivudavim ulicama sa prelepim belim cvećem na zgradama (šetnja) i autentičnim muzejem. Obilazak male crkve Sv. Marije. Nastavak ka Nazare, atraktivnom i živopisnom gradu, smeštenom na samoj atlantskoj obali. Grad karakteriše vreva i živost na uskim ulicama, ribari i žene obučene u tradicionalne raznobojne kostime. Pauza za ručak ili indivdualna razgledanja. Obilazak Alkobase i poseta manastiru koji datira iz 12tog veka, delom svetske kulturne baštine  pod zaštitom UNESCO-a. Jedna od najlepših cisterskih opatija, Alkobasa je pozicionirana u plodnom, poljoprivrednom regionu, čiji se žitelji bave voćarstvom, proizvodnjom vina i likera od višnje poznatim pod imenom Žinžinja, a vrlo je poznata i njihova grnčarija, pretežno obojena u plavo. U povratku prolazak kroz Batalju i poseta manastira Batalja -  srednjovekovni manastir koji je rađen u gotskom stilu sa primesama manueline, a po nalogu kralja Žoaoa i u 14tom veku, danas je pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje. 
Cena izleta sa stručnim pratiocem na srpskom jeziku i lokalnim vodičem, ulaznicama za manastire Batalja i Alkobasa iznosi 65 eur po osobi.

5.dan  LISABON – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera ka aerodromu. Poletanje aviona za Beograd sa presedanjem u Frankfurtu, let avio kompanijom Lufthansa, LH 1167 u 12:10h. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 16:15h. Poletanje iz Frankfurta za Beograd, LH 1410, u 22:05h. Dolazak u Beograd u 23:55h. Kraj usluga.

Opšte napomene u vezi sa smeštajem:

 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena se radi na upit sa hotelom.
 • U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 11:00 časova.
 • Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

Uskoro novi polasci!

Cenovnik br. 2 važi od 02.10. godine.

Datum polaska: 22.11.
Datum povratka:     26.11.
VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* ( ex Villa Rica) SPECIJALNA CENA 349
REDOVNA CENA 399
Uskoro novi polasci!

Cene su izražene u eur, po odrasloj osobi u dvokrevetnim sobama.

CENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Beograd-Frankfurt -Lisabon-Frankfurt - Beograd, avio kompanijom Lufthansa.
 • Prtljag do 23 kg i ručni do 8 kg dimenzija  55x40x20cm.
 • Povratne transfere na realaciji aerodrom – hotel – aerodrom.
 • 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu 4 *
  ( 1/2 + 1  i jednokrevetne sobe su isključivo na upit).
 • Stručnog predstavnika agencije na srpskom jeziku.
 • Troškove organizovanja putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske i ostale takse u iznosu od 90 eur (podložne su promenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave).
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike.
 • Ručkove tokom fakultativnih izleta.
 • Individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja.
 • Gradsku taksu u iznosu od 1eur po odrasloj osobi, po noći. Plaća se na recepciji hotela.

NAČINI PLAĆANJA:

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 • Uplata akontacije 30% prilikom rezervacije, ostatak 70 % najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima na 6 mesečnih rata.
 • Uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih mesečnih rata.

Važne napomene

 • Cene su date za standardni tip sobe. Sve doplate, odnosno rezervacija bilo koje druge kategorije sobe vrši se isključivo na upit.
 • Red leta kao i cena podložni su promeni.
 • Potvrda rezervacije hotela čeka se minimalno 24 sata od izvršene uplate avansa.
 • U vreme održavanja sajmova, kongresa i specijanih dogadjanja cene iz tabele ne važe.

Opšte napomene u vezi sa avio prevozom:

 • Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija.Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
 • Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

Napomene za fakultativne izlete

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije.
 • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika (minimum za realizaciju izleta je 15 punoplatežnih putnika). U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena izleta se povećava.
 • Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 4,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 putnika.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* ( ex Villa Rica)

Address:
Rua Ivone Silva, 18 1050-124 Lisboa Portugal

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* ( ex Villa Rica) website

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* ( ex Villa Rica) nudi smeštaj u centru Lisabona, na 4 minuta hoda od železničke i metro stanice Entrekampos. Ovaj objekat poseduje zatvoreni bazen i 9 sala za sastanke. Bežični internet se može besplatno kor