Sicilija - 4 Noci 5 Dana

1.dan (petak 29.decembar) 

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Ponte Travel-a dva sata pre leta.Let za Palermo u prepodnevnim časovima. Po dolasku odlazak sa vodičima na panoramsko i pešačko razgledanje Palerma. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (ulaznice u objekte nisu uključene u cenu). Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2.dan (subota 30.decembar) 

Doručak. Slobodan dan ili celodnevnifakultativni izlet do Katanije i Taormine. Polazak u ranim jutarnjim časovima iz hotela. Vožnja autobusom do Katanije (oko 3,5 h), po dolasku odlazak na  pešačko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala, Univerzitetski trg.. Nakon šetnje kratko slobodno vreme u centru grada. Polazak za Taorminu, šetnja Taorminom, centralnom gradskom ulicom Korso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru. Slobodno vreme za individualne obilaske. Povratak u Palermo i hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

(cena izleta: 45 eur)

3.dan (nedelja 31. decembar)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Eriće i Trapani. Putovanje ka zapadnoj Siciliji, do srednjovekovnog gradića Eriće na planini Đuliano na 700 m nadmorske visine, šetnja malim kaldrmisanim ulicama do Venerinog hrama i prelepog panoramskog pogleda na vinograde, solane, Trapani i Egadski arhipelag. Kratko slobodno vreme. Nastavak putovanja do Trapanijja. Trapani ima svoje istorijsko jezgro i nekoliko veličanstvenih spomenika koji datiraju iz različitih epoha, jedinstvene i fascinantne zbirke. Ovaj deo Sicilije poseban je po tradicijama koje se prenose već stolećima. Nakon šetnje gradom slobodno vreme. Povratak u Palermo i hotel. Individualan doček Nove Godine. Noćenje.

(cena izleta: 40 eur)

 4.dan (ponedeljak 01.januar) 

SREĆNA NOVA GODINA! Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet Ena i Pjaca Armerina. Putovanje do grada Ena koji se nalazi na nadmorskoj visini od 920 m pa se iz ovog grada pružaju nezaboravne panorame na okolne planine, kratak pešački obilazak najvažnijih znamenitosti uz vodiča. Nastavak puta do Pjaca Armerine, gradića koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Ova velika građevina iz 4. veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2 . Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Ova dva lokaliteta su od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Povratak za Palermo u popodnevnim časovima. Noćenje.

(cena izleta: 45 eur)

5.dan (utorak 02.januar) 

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom ili fakultativniizlet - Monreale. Odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Transfer od hotela do aerodroma.Let za Beograd u popodnevnim časovima. Nakon sletanja u Beograd  kraj programa.

(cena izleta: 25 eur)

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se moraju uplatiti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

Naziv Izleta

Cena po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI

KATANIJA - TAORMINA

45

ERIĆE - TRAPANI

40

ENA – PJACA ARMERINA

45

MONREALE

25

KOMPLET ČETIRI IZLETA

145

 

HOTEL ASTORIA PALACE 4* 1/2 BB 395
treća osoba 375
dete 2-12 god. 365
doplata za 1/1 110

Cena aranžmana uključuje:

 •  Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Palermo-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
 •  Smeštaj u hotelu Astoria Palace na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i  dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 •  Transfere prema programu
 •  Panoramsko razgledanje grada
 •  Usluge vodiča na srpskom jeziku
 •  Troškove organizacije i vođenja putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Aerodromske takse 39,70 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Palermo 23,20 eur)plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
 • Gradska taksa u hotelima, placanje na recepciji hotela (2 eur po noći po osobi)
 • Fakultativne izlete
 • Ulaznice za sve znamenitosti
 • Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI –plaćanje u agenciji.
 •  Individualne troškove putnika

 

NAPOMENE:

 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.
 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Ponte Travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

NAPOMENE:

 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Ponte Travel nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice
 • Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE Ponte Travel-aJE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
 • ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.
 • MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NAPUTOVANJE
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 120 putnika.
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).
 • Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eur-ima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.

 

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Hotel Astorija Palace

Address:
Via Montepellegrino 62, 90142 Palermo, Italija

Hotel Astorija Palace website

Hotel Astoria Palace smešten je u Palermu, na 5 minuta vožnje od luke Palermo i na 8 km od plaža u Mondelu. U ponudi ima elegantan restoran, besplatan bežični internet i moderne sobe sa besplatnim kanalima Mediaset Premium.