Berlin - 4 Noci 5 Dana

1. dan NIŠ - BERLIN

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let. Po sletanju na aerodrom Schönefeld , individualan transfer do hotela. Smeštaj u hostel/hotel. Slobodno vreme. Berlin, glavni grad Nemačke, ističe se raznolikošću pojava, bogatim kulturnim životom i dinamičnim, no istovremeno i opuštenim životnim stilom. Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Inspirisani neprevaziđenom kreativnošću sve više umetnika iz celog sveta dolazi u Berlin i čini ga time jednom od najuzbudljivijih mesta u Evropi.Noćenje.

4. dan BERLIN

Boravak u hostelu/hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja - među njima je i čuveno muzejsko ostrvo - prikazuju blaga čitavog sveta. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei.Noćenje.

5. dan BERLIN – NIŠ

Napuštanje hotela. Individualan transfer na aerodrom Schönefeld. Polazak aviona za Niš. (Kraj usluga)

Berlin je grad prepun istorije, što se ogleda u mnogobrojnim muzejima i naravno ostacima samog zida. On je samo jedan od sjajnih spomenika koji mogu privući sve ljubitelje istorije. Daleko od toga da Berlin nije savremen grad, naprotiv, to je mesto koje pulsira modernim veselim duhom i poziva i prihvata sve, bez obzira na to odakle dolaze i šta vole. U njemu se mogu kupiti razne zanimljive stvari, a nudi i sjajnu hranu posetiocima, bez obzira da li vole da sednu u neki restoran međunarodne hrane ili posete pijace. Ovo je ujedno i mesto u kome nikada nije dosadno, bilo da se ispija pivo u predivnim baštama ili kreće u celonoćnu avanturu po žurkama širom grada.

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

***Promotivne cena aranžmana***

Cenovnik br. 3 važi od  14.12.2017

31. Decembar - 04. Januar
Hostel od 289€ Rasprodato
Hotel 3* od 399€ Rasprodato

Cene iz tabele su u evrima, po osobi
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Berlin, Schönefeld - Niš low cost avio kompanijom Ryann Air sa svim aerodromskim taksama
 • Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg
 • Smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 4 noćenja u hostelu, odnosno na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu (hostel-višekrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom, hotel-dvokrevetne sobe sa zasebnim kupatilom)
 • Troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualan transfer aerodrom – hotel - aerodrom
 • individualno zdravstveno osiguranje
 • čekirani prtljag
 • obrok i piće na letu

 

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu na upit
 • čekirani prtljag 15kg 25 eur po pravcu, 20 kg 35 eur po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)

Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija.
U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplata akontacije 30% prilikom rezervacije, ostatak 70 % najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima na 6 mesečnih rata.
 • Uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih mesečnih rata.

NAPOMENA:

 • Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
**Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako je upitanju low cost kompanija, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji.

OTKAZ PUTOVANJA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propise sam smeštajni objekat.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.
Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje.
Prijem pisanih reklamacija na adresu Knez MihaIlova 30/II i na mail zalbe@flyflytravel.com. Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema.U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.IZJAVLJUJEM DA SU MI URUCENI OUP I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPSTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM.

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste gradski prevoz koji je u Berlinu odlično organizovan ili taksi:
S-Bahn: linije S45 i S09
Autobusi: SXF1, X7, 162, 163, 171, N60, N70
Navedene informacije informativnog su karaktera.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je Fly Fly Travel sa licencom OTP 598/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
Fly Fly Travel Knez Mihailova 4, 11000 Beograd,
Tel: 011/218-56-16
email: office@flyflytravel.com
Veb sajt: http://www.flyflytravel.com
Cenovnik broj 02. važi od 13.11.2017.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

One80° Hostels Berlin Alexanderplatz Hotel

Address:
St 65, Otto-Braun-Straße, 10178 Berlin, Germany

One80° Hostels Berlin Alexanderplatz Hotel website

Na samo 650 metara od cuvenog Alexanderplatz-a nalazi se hostel ONE80 koji u svojoj ponudi ima osmokrevetne, sestokrevetne i cetvorokrevetne spavaone sa zajednickim kupatilom. U svom sklopu ima i snek bar koji je gostima na raspolaganju uz doplatu.

Berliner Hof

Address:
Berliner Hof Hotel Berlin | Tauentzienstraße 8 | D-10789 Berlin

Berliner Hof website

Hotel Berliner Hof nalazi se u blizini šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Gostima su na raspolaganju 76 smeštajne jedinice koje su standardno opremljene spavaćim delom, kablovskom televizijom, sopstvenim kupatilom. 

City Hotel am Kurfürstendamm

Address:
Kurfürstendamm 173 10707 Berlin Germany

City Hotel am Kurfürstendamm website

Ovaj hotel sa 3 zvezdice nalazi se u šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Nudi moderne sobe, dnevni doručak na bazi švedskog stola i odličan pristup javnom prevozu. Sobe hotela City am Kurfürstendamm sadrže TV sa kablovskim kanalima i so

East Side City Hotel

Address:
Mühlenstr. 6

East Side City Hotel website

Udoban hotel East Side City u Berlinu ima vrlo središnje mesto u poznatoj galeriji East Side. Hotel East Side otvoren je u oktobru 1996. Osnovan je i funkcionalan, a osoblje će vam rado pružiti sve informacije o Berlinu i njegovoj lepoj okolini. Hotel Eas