Istanbul - 3 Noci 4 Dana

01. Dan Beograd-Istanbul

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let avio kompanijom  Atlas. Po sletanju na aerodrom ’’Ataturk’’, organizovan transfer do izabranog hotela. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

02. Dan Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Čuveni Carigrad svojom burnom istorijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika.  Aja Sofija,nekada najveća hrišćanska crkva na svetu i Plava Džamija sa svojih 6 minareta, dominantne su građevine na trgu Sultanahmet. Iznad njih na uzvišenju nalazi se raskošna palata sultana Topkapi. Hipodrom iz doba Konstantinove vladavine, Bazilika cisterne,duh orijenta, džamije, opojni mirisi, Kapali čaršija, Ordu Džadesi.  Slobodno vreme za uživanje- preporučujemo riblje specijalitete na Kumkapiju, najlepši pogled sa Sulejmanije, tradicionalnu kafu kod Ejupove džamije, šoping na Egipatskoj pijaci ili u Istiklal ulici. Noćenje.

03. Dan Istanbul     

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Preporučujemo krstarenje Bosforom - momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno. U povratku možete prošetati preko Galata mosta, obići Galata kulu, taverne i poslastičarnice u novom evropskom delu. Noćenje.

04. Dan Istanbul-Beograd

Doručak. Napuštanje hotela, opraštaj od starog Konstantinopolja i i organizovan transfer do aerodroma ’’Ataturk’’.  Čekiranje za let za Beograd kompanijom Atlas (Kraj usluga).

Sa kompanijom Fly Fly Travel pođite na nezaboravno putovanje u ovaj predivan grad. Istanbul ima odličan geografski položaj i nalazi se unutar istoimene provincije (čiji je i glavni grad), koja se graniči sa provincijama Tekirdag i Kočeli. On predstavlja vrata između Evrope i Azije. Ova karakteristika je bila presudna prilikom njegovog naseljavanja i veoma brzog razvoja kao grčke trgovačke kolonije. Takođe je značajno to što se grad nalazi na moreuzu Bosfor, koji povezuje Mramorno, Sredozemno i Crno more. Tako da je još od ranije bio jedna od najznačajnijih luka sveta. 
Rukavac Zlatni rog deli evropski deo na dva dela, a između njega i Mramornog mora nalazi se poluostrvo sa najstarijim delom Istanbula. Taj strateški povoljan položaj je često predstavljao i opasnost za istanbulske zidine jer su mnogi osvajači tokom duge istorije grada pokušavali da ga osvoje. 
Istanbul je poznat po vrhunskim arhitektonskim dostignućima, pa zbog toga upoznavanje Istanbula najčešće počinje od istorijske četvrti koja se nalazi u evropskom delu grada, nadomak Bosfora, čije plavetnilo oplemenjuje prizor u svakom trenutku.

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Fly Fly Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

Cenovnik br.1, važi od 03.01.2018. godine.

***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

Februar

Datum polaska: 07.02. 14.02. 21.02. 28.02.
Datum povratka: 10.02. 17.02. 24.02. 03.03.
Hotel Hotel 3* od 199 eur od 199 eur od 209 eur od 209 eur
Hotel 4* od 219 eur od 219 eur od 229 eur od 229 eur
The Peak 4* , Taksim od 249 eur od 249 eur od 249 eur od 249 eur

Mart

Datum polaska: 07.03. 14.03. 21.03. 28.03.
Datum povratka: 10.03. 17.03. 24.03. 31.03.
Hotel Hotel 3* od 169 eur od 199 eur od 209 eur od 199 eur
Hotel 4* od 189 eur od 219 eur od 229 eur od 219 eur
The Peak 4* , Taksim od 249 eur od 279 eur od 279 eur od 279 eur

April

Datum polaska: 06.04. 13.04. 20.04. 27.04.
Datum povratka: 09.04. 16.04. 23.04. 30.04.
Hotel Hotel 3* od 189 eur od 189 eur od 169 eur od 199 eur
Hotel 4* od 209 eur od 209 eur od 189 eur od 219 eur
The Peak 4* , Taksim od 279 eur od 279 eur od 279 eur od 279 eur

Maj

Datum polaska: 04.05. 11.05. 18.05. 25.05.
Datum povratka: 07.05. 14.05. 21.05. 28.05.
Hotel Hotel 3* od 189 eur od 199 eur od 189 eur od 169 eur
Hotel 4* od 209 eur od 219 eur od 209 eur od 189 eur
The Peak 4* , Taksim od 279 eur od 279 eur od 249 eur od 249 eur

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu avio kartu na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd avio kompanijom Atlas
 • ručni prtljag od 7kg (20x40x55) i čekirani prtljag od 30kg 
 • boravak u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • privatni transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • aerodromske takse u iznosu od 35,05 EUR (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni sve do polaska na put)
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • obrok i piće na letu, moguće uz doplatu tokom leta
 • individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja
 • obilasci, izleti i razgledanja 

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu iznosi 79 EUR u hotelu 3* ili 89 EUR u hotelu 4*
 • umanjenje za individualni transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom iznosi 40 eur

NAČINI PLAĆANJA:

 •  plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu
  UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
 •  uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15
  dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun ili čekovima
  na 6 mesečnih rata.
 •  uplatom celokupnog iznosa karticama banke Intesa na 12 jednakih
  mesečnih rata.

 

NAPOMENA:

 • cena je rađena na bazi promotivne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife
 • za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta hotelijera. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu

Važne napomene

Otkaz od strane putnika:

 • U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.
 • Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije.
 • Prijem pisanih  reklamacija na adresu Knez MihaIlova 30/II i na mail zalbe@flyflytravel.com. Rok za ulaganje reklamacija je 8 dana od zavrsetka putovanja, a rok za resavanje o reklamaciji je 8 dana od njenog prijema.U hitnim slucajevima,putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 011/2185-616.
 • IZJAVLJUJEM DA SU MI URUCENI OUP  I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPSTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM.

Napomene u vezi avio prevoza

 • Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
 • **Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako su u pitanju promotivne karte avio kompanije, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji.
 • IZJAVLJUJEM DA SU MI URUCENI OUP  I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPSTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM.

 

Opšte napomene

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 4,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

Upit

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Barin

Address:
Sehzadebasi Fevziye Cd. No:7, Fatih

Barin website

Smešten u starom jezgru Istanbula, hotel Barin predstavlja odlično polazište za istraživanje brojnih gradskih spomenika i znamenitosti.Ovaj prijatni hotel nudi 65 udobnih soba.

Grand ANT

Address:
Kucuklanga Cad. No:9 Aksaray Fatih, Fatih

Grand ANT website

Grand Ant Hotel se nalazi 200 metara od železničke stanice Yenikapi i 20 minuta hoda od Kapali čaršije. Sobe u hotelu Grand Ant imaju besplatan bežični internet, opremljene su kablovskom televizijom, sefom i sopstvenim kupatilom sa fenom.

Black Bird Hotel

Address:
Gençtürk st.No.51/53 Sehzadebasi, Fatih

Black Bird Hotel website

Smešten u istanbulskoj četvrti Laleli, ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je manje od 2 km od Plave džamije. Sobe u hotelu Black Bird imaju moderan nameštaj i prozore od poda do plafona sa pogledom na grad.

Antik Hotel

Address:
Ordu Cad, Darphane(Sekbanbasi) Sok. 10 Beyazit Sultanahmet, Fatih

Antik Hotel website

Hotel Antik se nalazi u centru Istanbula, na 500 metara od Kapali čaršije i na samo 3 minuta hoda od tramvajske stanice Bejazit. Gosti se mogu opustiti uz piće na krovnoj terasi, sa koje se pruža panoramski pogled na Mramorno more

The Peak hotel

Address:
Mesrutiyet Cad. Oteller Sok. No:1-3 Tepebasi, Bejoglu, 34430  Istanbul, Turska

The Peak hotel website

Hotel Peak nalazi se u četvrti Bejoglu (Pera), jednom od najstarijih delova Istanbula. U ponudi su besplatan bežični internet i 2 restorana. Muzej Pera je udaljen 200 metara.